תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
פנייה לשר האוצר: אשר את חיבור שיבא ליח"פים, לטובת החולים
מערכת תשתיות 9 בדצמבר 2013 15:57 אין תגובות

ח"כ אורי מקלב מ"יהדות התורה" ביקש לאפשר את חיבור שיבא לתחנת כוח פרטית בכדי שיוכל לחסוך סכומי עתק שיועברו לחולים

Print Friendly, PDF & Email
פנייה לשר האוצר: אשר את חיבור שיבא ליח"פים, לטובת החולים

פנייה לשר האוצר: אשרי את חיבור שיבא ליח"פים, לטובת החולים

לאחר שהחשבת הכללית של משרד האוצר, מיכל עבאדי בויאנג'ו, מנעה מבית החולים שיבא להתנתק מחברת החשמל בכדי לרכוש את החשמל שלה מיצרנים פרטיים, שלח השבוע ח"כ אורי מקלב (מסיעת יהדות התורה) מכתב לשר האוצר, יאיר לפיד ולשרת הבריאות, יעל גרמן בו הוא כותב כי הוראה זו מונעת חיסכון בן 5 מליון ש"ח שיוכלו להקל על החולים המאושפזים במקום. כמו כן מציין מקלב כי צעדי התייעלות אנרגטית נוספים עשויים לחסוך לבית החולים סכום של 20 מליון ש"ח בשנה.

"הנושא תמוה כשלעצמו שהרי מן הראוי שכלל המשרדים יעשו כל שביכולתם בכדי לסייע לבית החולים להתייעל ולהעביר את עשרות מליוני הש"ח הנ"ל לחולים" כתב מקלב "ככלל, ישנה בעיה מהותית לסייע לגוף אחד על חשבון גוף אחר וכשהמדובר בהתייעלות של בית החולים מול רווחיותה של חברת החשמל הנושא מחודד שבעתיים. לאור כך, אני פונה אליכם כפה לחולים ונזקקים – אשר יקבלו טיפול ותנאים רפואיים משופרים, כתוצאה מאותם צעדי התייעלות בתחום האנרגיה בית החולים. לאור האמור אבקש את פעולתכם לטובת ציבור החולים ולבחון שוב את ההחלטה של החשבת הכללית".

יש לציין כי התנגדותה של החשבת הכללית במשרד האוצר להתנתקות של "שיבא" מחברת החשמל, הגיעה לאחר שגופים ממשלתיים אחרים דוגמת משרד הביטחון חתמו זה מכבר על חוזי אספקה עם יצרנים פרטיים. עם זאת, חששה של החשבת נבע ממצבה הכלכלי של חברת החשמל- שחובה נאמד כיום בכ-55 מיליארד ש"ח. בחישוב פשוט, אם גופים מוסדיים יחלו לנטוש את חברת החשמל בטרם השלמת הרפורמה, הרי שמצבה של חח"י עשוי להידרדר באופן משמעותי, דבר שעשוי לפגוע בחוסנו הפיננסי של המשק כולו.

Print Friendly, PDF & Email
בית החולים שיבא חברת החשמל חשמל יצרני חשמל פרטיים משרד האוצר

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס