שינוי בתצורת הממירים הביאו לפגיעה בתפוקת הפאנלים הסולאריים. רפי קירשנבוים מסביר כיצד ניתן להתמודד עם הבעיה
מהו הפיתרון לבעיית הדגרדציה של תפוקת הפאנלים?
כותב המאמר: רפי קירשנבוים, מנכ"ל אי טי סולאר בישראל
במהלך השנים האחרונות חל שינוי בתצורת הממירים לצורך שיפור הנצילות – מממירים בעלי טרנספורמטור, לממירים ללא טרנספורמטור. פועל יוצא של שינוי זה הינו מעבר להארקה צפה, עם נטייה לכיוון המינוס. בגדול, וללא כניסה להסבר טכני מדי, בהארקה צפה קיים הפרש פוטנציאלים משמעותי בצד המינוס של הסטרינג, בין מסגרת הפאנל להארקה.
במקביל למעבר לממירים ללא טרנספורמטור, זוהתה תופעה חדשה, כאשר פאנלים בצד המינוס של הסטרינג עשויים לאבד חלק מיכולת ייצור החשמל שלהם במהלך הזמן. תופעה זו נגרמת כתוצאה מהגדלת הפרש הפוטנציאלים בין הפאנל להארקה בצד המינוס. ונקראת PID = Potential Induced degradation, ובמילים אחרות, דגרדציה של תפוקת הפאנלים. למעשה, הפאנל מתפקד בחלקו כקבל, במקום כמתקן שמייצר ושולח זרם חשמלי.
עם זיהוי התופעה ומידת נפיצותה פותחו פתרונות רבים ברמת המערכת המותקנת ובנוסף ביקשו יצרני הפאנלים בעולם למצוא פתרון ברמת הפאנל. בשנה האחרונה השיגו מספר יצרני פאנלים פתרונות טובים, והחלו לייצר פאנלים שאינם מושפעים משמעותית מהפרש הפוטנציאלים. פאנלים אלו מכונים בשם PID Free. בין החברות המייצרות פאנלים מסוג זה ניתן למצוא את "טרינה", "אי טי סולאר" ו"האנווה". ההכרה בבעיה וההתפתחות הטכנולוגית שבאה בעקבותיה, הביאה את הבנקים באירופה, וגם חלק מהבנקים בישראל, לדרוש התקנת פאנלים מהסוג האמור בלבד.
ועם כל זאת, יש לציין כי קיימות רמות שונות של פאנלים מסוג PID Free. בעת רכישת פאנלים אלה מומלץ לבחון את סוג הבדיקה, שיטת הייצור והמכון הבודק. בשיטת הייצור אנו מתייחסים לתא הסולארי המותקן בפאנל: יש לברר האם התא עצמו עבר תהליך למניעת PID, או שהסתפקו בהחלפת חומר הבידוד בפאנל (EVA), לחומר בידוד המקטין את תופעת PID.
מבחינת סוג הבדיקה: ישנה בדיקה מחמירה המתקיימת במהלך 96 שעות בהן הפאנל עומד בהפרש פוטנציאלים של 1000 וולט, בטמפרטורה של 85 מעלות צלסיוס ו-85% אחוזי לחות. בסיומה של בדיקה זו נבחנת מידת הירידה בתפוקת הפאנל (STC), ונבחן האם הפאנל מסוגל לייצר ברמה של 95% עם סיום הבדיקה. במידה וכן, הוא מוגדר כ- PID Free.
מרבית היצרנים מעדיפים מן הסתם בדיקות מחמירות פחות (בהיקף הזמן והתנאים). יש לציין כי בדיקות הפאנלים של קונצרן "איטיסולאר" מבוצעות על ידי PI Berlin והינן בתנאים המחמירים שתוארו. לכן, הירידה בתפוקת הפאנלים שנמדדת לאחר הבדיקה בפאנלים מתוצרת "אי טי סולאר" היא ברמה נמוכה ביותר – בגובה 0.3% בלבד.
פנלים נהדרים
רפי,
כתבה נכונה ומדויקת.
אוסיף ואציין:
1. החשד הוא שהתופעה מואצת בתנאים של חום משולב עם לחות גבוהה (אקלים ישראלי)
2. מכוני בדיקה מובילים כגון TUV מסמיכים יצרנים ל PID Free.
חשוב להקפיד על פאנל העומד במאפיין זה.
כל מי שלא עושה זאת שם את כספו על קרן הצבי.
ערן קופל
פרץ, אכלת לנו את הראש עם התגובות שלך שלא קשורות לכלום.
הלו החבר "לא מפה"- הבנת את זה ברוך !!! תראה מה כתב "מוטרד סדרתי", ואתה באמת לא מפה.
יש חברות שמתנהגות בצורה ים-טיכונית- אומרת א' מתכוונת ב' ועושות ז' = בעיקר על הלקוח !!
היי פרץ,
יש להבדיל בין הארקת המסגרת והארקת הגנרטור.
הארקת המסגרת לא משפיע על ייצור.
הארקת הגנרטור (בקוטב השלילי או החיובי, בהתאם להוראות היצרן) נעשה בממיר, לא על הפנל.
תוכל להתייעץ עמנו דרך האתר שלנו http://www.greenpower-eng.com
מר רפי הנכבד …
ראשית – שאפו על כתבת התדמית , נחמד לייעץ על דברים כללים ברומו של עולם וגם בסוף לציין את ET כחברת פאנלים מצטיינת …
שנית – מדוע באף כתבה , כותרת , משפט או הגיג מצויין כי חברת ET ייבאה לארץ מקבץ פאנלים פגומים מסוג 280W ? מדוע לא מדווחים לציבור הרחב שיש מאמץ רחב לנסות לסגור את הפרשה בכל מיני פתרונות מצחיקים ולנסות לעשות הכל להמנע מפרסום ותשלום פיצוי ללקוחות שאיבדו תפוקה רבה ?
מדוע רק לקוחות שעלו על הבעיה ( חוסר תפוקה משמעותי ) זוכים ליחס ותגובה והחברה הרצינית שאותה אתה מנהל לא יוצאת בהצהרה לציבור ולקיחת אחריות ?
לא נורא … בקרוב התחקיר באחד מאמצעי התקשורת הגדולים ולא כתבת תדמית ממומנת באתר תשתיות .
על טעויות צריך לשלם , לא רק לקחת כסף ולהתהדר בביצועים .
אשמח לשמוע תגובה רשמית של החברה המצויינת שאותה אתה מנהל…
ל"מוטרד "…
לא רואה בעין יפה את ההתלהמות שלך .
יחד עם זאת אתה בהחלט מעלה דברים מעניינים . כבר הרבה זמן שחרושת השמועות בעניין סוערת וכעת אתה מעלה את הדברים . אם ישנם לקוחות "מרומים" או שנעשה פה נסיון הסתרה הדבר בהחלט שווה בדיקה .
ניתן לעשות זאת גם בשיח יותר עדין או באמת דרך תחקיר תקשורתי
בהחלט מעניינת תגובת החברה והמנכל .
יום טוב ורגוע לכולם