הדברים בעקבות דבריו של סגן נשיא בכיר ב'נובל אנרג'י' לפיהם תחילת הפקת הגז מקידוח 'לוויתן' תהיה רק בסוף 2017. חייק מאשים: 'נובל אנרגי' לא פועלת ב'פול גז'
התאחדות התעשיינים: התנהלות 'נובל אנרג'י' לא לרוחנו
צילום: גונן גלין
מנכ"ל התאחדות התעשיינים, אמיר חייק, יצא היום (א') נגד 'נובל אנרג'י' באשר להנפקת הגז מקידוח 'לוויתן', בעקבות דברים שאמר סגן נשיא בכיר בחברה, קית אליוט לפיהם תחילת הפקת הגז מקידוח 'לוויתן' תהיה רק בסוף 2017.
"הנמכת הציפיות של אליוט לא לרוחנו. 'נובל אנרג'י' לא פועלת ב'פול גז'. לא נמשיך לתת רוח גבית ל'נובל אנרג'י' אם נגלה שהם לא עושים הכל כדי לקדם את העברת הגז. אם נצטרך, נחפש דרכים אחרות על מנת שהדבר יקרה", הזהיר חייק בדברים שאמר ל'תשתיות'.
זמן קצר לפני כן, קבע אליוט בוועידת ישראל לעסקים של העיתון 'גלובס' שהתקיימה היום בת"א כי "העלות המצופה לפיתוח המאגר תהיה 8 מיליארד דולר" וכי החברה מצפה לתחילת הפקת הגז ממנו רק בסוף שנת 2017.
"'לוויתן' זו הפעילות הבאה העיקרית שלנו בישראל. הוא יפותח במספר שלבים, רכיב מקומי ורכיב משמעותי לייצוא. העלות המצופה לפיתוח המאגר תהיה 8 מיליארד דולר, ואנחנו מצפים לתחילת הפקה בסוף 2017, עיכוב של שנה ביחס לציפיות המוקדמות שלנו, והסיבות לכך ידועות כגון מדיניות הייצוא של מדינת ישראל. אנחנו זקוקים לסביבה שתומכת בהשקעות".
יחד עם זאת, אליוט הצהיר כי 'נובל אנרג'י' מתכוונת לפתח את 'לוויתן', "בקצב המהיר ביותר שאנחנו יכולים, ואנחנו בטוחים שכל האתגרים יבואו על פתרונם. אנחנו מחויבים לעבודה משותפת עם השותפים הישראליים שלנו ועם ממשלת ישראל".
באשר לאפשרות לגילוי נפט בקידוח 'לוויתן', אמר כי "לדעתנו יש פוטנציאל גדול מאוד לתגליות נפט באזור הזה. אנחנו מאמינים כי קיים פוטנציאל גדול באגן 'לוויתן'".
באשר ל'תמר', התנבא כי התגלית "עתידה להכניס למשק הישראלי מעל 30 מיליארד דולר". "הביצועים ב'תמר' מצוינים, תוך 3 ימים מההפעלה במארס השנה הגענו למלוא ההספק של השדה", הסביר."'נובל' התייחסה ל'תמר' כהשקעה חשובה מאוד בישראל, מה שאנחנו חייבים למדינת ישראל. הקידוח הזה אידיאולוגי, והשקענו גם ביכולות עודפות של הקידוח. יש כאן ייצוג של מה שאנחנו רואים כתפקידנו. אנחנו מרחיבים את 'תמר' לשלב הבא – מפעל דחיסה בחופי אשדוד", הדגיש.
"אנחנו ממשיכים לקדוח ולחפש באזור קפריסין. עתה סיימנו את ההערכה בנוגע לבלוק 12. אנחנו ממשיכים לתכנן את הפיתוח. המטרה שלנו היא לספק אנרגיה לעולם ולשפר את חיי האנשים שבו", סיכם סגן הנשיא הבכיר.
הדברים שאמר אליוט לגבי פיתוחו של קידוח 'לוויתן' מהווים בשורה מדאיגה עבור התעשייה הישראלית שעלולה לסבול ממחסור בגז כבר בשנת 2015, זאת בשל הצינור הבודד שאחראי כיום להעברת הגז לישראל.