הרשויות בשנגחאי הזהירו מפני הזיהום הקשה, שעלה עד פי 6 מהמלצות ארגון הבריאות העולמי
שנגחאי: בעקבות הזיהום החמור, ילדים וזקנים התבקשו שלא לצאת מהבתים
בעיית זיהום האוויר הגיעה לדרגה חדשה בסין: היום (ג') הוא היום השני שהרשויות בשנגחאי הורו לילדים ולאוכלוסיית הקשישים שבשטחה להישאר בתוך בתיהם. מבוגרים אחרים בעיר הורו להמעיט בפעילויות מחוץ לבתים, זאת בשעה שאתמול רמת החלקיקים המסוכנים עמדה על פי 6 מרמת החלקיקים המומלצת על ידי ארגון הבריאות העולמי.
הוראת הרשויות בעיר, הנחשבת לאחת המאוכלסות בעולם, פורסמה למרות שאיכות האוויר בעיר השתפרה באופן יחסי. עם זאת, רמת השיפור שנרשמה באחרונה הינה שולית בהשוואה לרמות הגרועות ביותר שנמדדו בה מאז החלו הרשויות לנטר את הזיהום בשנה שעברה. מדד איכות האוויר עמד בבוקר על 241, נתון הנמצא תחת ההגדרה "מזוהם ביותר" של המרכז לניטור סביבתי של שנגחאי.
אתמול עוד הגיע המדד ל-300, דבר שקידם את החלטת הרשויות להוציא את ההוראה המגבילה והחמורה כל כך. "הזיהום בשנגחאי ובאזורים הדרומיים נגרמה בעיקר מתנאי הקור השוררים שם", אמר פאן שיאוצ'ואן, פרופסור לבריאות הסביבה באוניברסיטת פקין, החוקר את ההשפעה של זיהום אוויר לסוכנות הידיעות בלומברג "בשעה של מזג אוויר קר, לחץ וערבול האוויר נוטה להיות דליל כך שמקבץ המזהמים מתגבש ביתר קלות", הוסיף הפרופסור.
זיהום האוויר הכבד חותר תחת תוכניותיה של שנגחאי למשוך אליה חברות בינלאומיות, בשעה שהעיר מתכננת אזור סחר חופשי כחלק ממהלך כולל יותר של הפיכה למרכז פיננסי ולוגיסטי עד 2020. ראש ממשלת סין, לי קקיאנג, התחייב במרץ האחרון "לנקות" את זיהום האוויר, ובכלל זה להפחית את צריכת הפחם, סגירת מפעלי הפלדה ושליטה בכמות המכוניות.
זיהום האוויר הפך לבעיה הסוציאלית המטרידה ביותר את שלוות הסינים, אמר צ'אן ג'יפינג, בכיר במפלגה הקומוניסטית לשעבר עוד באותו חודש. "הרבה ערים כמו שנגחאי ובייג'ין יישמו אמצעים לשליטה בפליטת גזים כך שזיהום האוויר יהיה, כך אני מקווה, לא רע החורף כמו בחורף שעבר", אמר ג'יפינג. כחלק מהנסיון להתמודד עם הבעיה החריפה הודיעה ההנהגה הסינית על שימוש באמצעים להגנת הסביבה, בכללם הכרחת מזהמים לשלם, תמחור משאבים בצורה שתשקף את זמינותם ושימוש במיסים לריסון הזיהום, כמו גם עזרה בשיקום אזורים פגועים.