תהליך הקונסולידציה נמשך: אספן גרופ רכשה את פעילות "מיה סול" שכוללת 16 מתקנים סולאריים בהספק של כ-0.9 מגה וואט
'אספן גרופ' רכשה 100% ממניות 'מיה סול' תמורת כ-14 מיליון שקלים
בתמונה: חווה סולארית של 'אספן גרופ' באיטליה. צילום: יח"צ
חברת 'אספן גרופ' מרחיבה את פעילותה בתחום האנרגיה הסולארית. החברה מדווחת היום (ג') לבורסה, כי חברת-בת בבעלות מלאה שלה חתמה על הסכם לרכישת 100% ממניות 'מיה סול' המחזיקה ב- 16 מערכות סולאריות, תמורת כ- 14 מיליון שקלים. ההספק הכולל של המתקנים שבידי 'מיה סול' הינו כ- 855 קילו ואט. מ'אספן גרופ' נמסר כי המערכות שנרכשו מ'מיה סול' פעילות ומותקנות על גגות. מהדיווח לבורסה עולה עוד כי 'אספן גרופ' מממנת את העסקה ממקורותיה העצמאיים, וכי ההכנסה השנתית הצפויה מהמתקנים הינה כ- 2.4 מיליון ש"ח.
גיא פרג, יו"ר הדירקטוריון ואילן גיפמן, מנכ"ל 'אספן גרופ', מסרו היום לאחר השלמת הדיווח לבורסה כי "'אספן גרופ' רואה בתחום האנרגיה הסולארית מנוע צמיחה חשוב לחברה". "לכן", הסבירו השניים, "בחודשים האחרונים חתמנו על 3 עסקאות גדולות שהגדילו את נתח השוק של החברה והפכו אותנו לשחקן מרכזי בתחום עם הכנסות צפויות של כ- 36 מיליון שקל בשנה. פעילות האנרגיה של 'אספן גרופ' מנוהלת בחברת בת עצמאית 'אספן סולאר' ותחזיק במעל -256 מתקנים סולאריים בישראל בהספק של למעלה מ 13 מגה ואט וכן מתקן קרקעי באיטליה בהספק של 1 מגה ואט נוספים".
בחודשיים האחרונים דיווחה 'אספן גרופ' , כי היא חתמה על הסכם לרכישת 100% ממניות חברת 'מילגם סולאר' המחזיקה ב- 92 מערכות סולאריות, עם הספק של כ- 4,300 קילו ואט, תמורת כ- 55.4 מיליון שקל. בנוסף רכשה את חברת 'ברימאג השקעות אנרגיה' המחזיקה בכ- 150 מערכות סולאריות בעלות הספק של 7.8 מגה ואט בתמורה לכ- 130 מיליון שקל.
לפי נתוני 'אספן' היא סיימה את תשעת החודשים הראשונים של 2013 עם עלייה בהכנסות לכ- 89.4 מיליון שקל ועם רווח נקי של כ-40.8 מיליון שקל.