מדובר ב-5 פרויקטים בינוניים ברחבי הארץ בהיקף כולל של 2.4 מגה-וואט, עבורם תשלם החברה כ-40 מיליון שקל
סאנפלאואר רכשה מתקנים סולאריים בהיקף של 2.4 מגה-וואט
חברת האנרגיה המתחדשת סאנפלאואר מרחיבה את החזקותיה בישראל. אתמול חתמה החברה על הסכם לרכישת 5 פרויקטים סולאריים בינוניים ברחבי הארץ בהיקף כולל של 2.4 מגה-וואט בעבור סכום של כ-40 מיליון שקל. סאנפלאואר רכשה את המתקנים לתקופת הפעלה של 20 שנה ותקבל את כל הכנסות המתקנים מיום חיבורם לרשת החשמל.
בהתאם להסכם, ינוכה סכום של כ-25 מיליון שקל שהינו המימון בנקאי שהועמד בגין המתקנים, שכולם ממומנים על ידי בנקים ישראליים. סאנפלאואר הצהירה כי היא מתכוונת לפעול להרחבת היקף המימון הבנקאי עד לשיעור של 80% מעלות הרכישה.
הסכם זה הוא ביצוע של מזכר הבנות עליו חתמה סאנפלאואר בחודש יולי האחרון. אולם, במזכר העריכה החברה כי תרכוש פרויקטים סולאריים בהיקף של 4.2-6.4 מגה-וואט בתמורה ל-70 עד 106 מיליון שקל. מדיווח החברה הבוקר עולה כי לא ייחתם הסכם רכישה, ככל הנראה, עבור 5 מתקנים נוספים שנכללו במזכר ההבנות. "העיסקה קטנה משום שבחלק מן הפרויקטים היו למוכרים שותפים שמימשו את זכות הסירוב או שקנו את חלקם", מסבירה אורלי כירם, מנכ"ל סאנפלאואר, "אך יש עסקאות נוספות שאנחנו כרגע במהלך משא ומתן לגביהן".
"אנו פועלים להמשך פיתוח פרוטפוליו הנכסים שלנו בישראל וזאת במקביל להמשך הצמיחה בתחום הסולארי באיטליה ובעיקר תחום הרוח בפולין, עליו אנו שמים דגש. אנו בוחנים בדקדקנות כל עסקה שמגיעה אלינו ומבצעים רק עסקאות שמתאימות לפרופיל ההשקעה ולקריטריונים שהצבנו לעצמנו. אני שבעת רצון מחתימת עסקה זו ומקווה כי נצליח לאתר ולהשלים עסקאות דומות גם בעתיד", הוסיפה כירם.