במפגש בין שר האנרגיה ועמיתו האיטלקי ברומא, עלתה אופציית ייצוא והנזלת הגז הישראלי דרך המתקן של חברת ENI במצרים
מצרים עומדת במוקד הדיון על הנזלת הגז הישראלי
שר התשתיות, האנרגיה והמים, סילבן שלום, קיים היום (ב') מפגש עם עמיתו האיטלקי כחלק ממשלחת ראש הממשלה לרומא. במהלך המפגש דיברו השרים אודות אפשרויות לשיתוף פעולה בתחום הגז הטבעי. השרים דנו באופציה המצרית להנזלת הגז הטבעי במתקני ההנזלה של חברת ENI האיטלקית.
השר שלום הציג לשר האיטלקי את ההתכנות של אופציה זו והשר האיטלקי אמר כי ינסה לפעול על מנת לקדם מהלך שכזה משום שהוא המהיר ביותר והנכון ביותר כלכלית לכל הצדדים, למדינות ולחברות המפיקות והמנזילות את הגז הטבעי. במהלך הפגישה הועלו גם האופציה הטורקית, היוונית והקפריסאית על יתרונותיהן וחסרונותיהן.
"ייצוא הגז הטבעי הישראלי לאיטליה הוא אינטרס משותף של שתי המדינות. איטליה היא בת ברית אמיתית של ישראל ושחקן משמעותי בזירה" אמר השר שלום "יש רצון של שתי המדינות לקדם אופציה שתהיה כלכלית ומהירה לייצוא הגז הטבעי בין המדינות כשכל האופציות מונחות על השולחן כולל זו המצרית-איטלקית".
במהלך המפגש נחתם הסכם לשיתוף פעולה בין חברת המים האיטלקית ACAE וחברת "מקורות" הישראלית. השר שלום בירך את הצדדים ומסר שהטכנולוגיה הישראלית בתחום המים מחליפה את מותג התפוז הישראלי של jaffa משנות ה-50 וה-60. "היום למעשה אין כמעט מדינה בעולם, כולל כאלו שלישראל אין יחסים דיפלומטים עמם, שלא משתמשת בטכנולוגיית המים הישראלית ועל כך גאוותנו".
השרים דנו גם בנושא ה– CNG, בהמשך למפגש שהיה בין שני השרים לפני כחודשיים, והפעילות לקידום כניסת ה-CNG לתחבורה הציבורית. השר שלום שעודד את חילופי משלחות המומחים בין המדינות וחתם על צו המאפשר את התקן והשימוש בגז לתחבורה, מסר לשר האיטלקי את תודתו על הסיוע והארגון בקבלת המשלחת הישראלית במשרדו וציין כי הוא מקדם בברכה את כניסת החברות האיטלקיות העוסקות בתחום.
ומצריים אינה מוזכרת אפילו בכתבה… האם העיקר – הכותרת והדגל המצרי? יש עוד מי שטרם למד לקחים ולא הפנים כי עם המצרים אין מה לעשות שום עסקה כל שכן עסקת גז טבעי?