יו"ר חברת הגז הלאומית של קפריסין הבהיר כי ללא הגז מ"לויתן", היתכנות הקמת מתקן LNG הולכת ופוחתת
קפריסין: ללא שת"פ עם הגז הישראלי, אנחנו בבעיה
האם קפריסין תוכל להקים את המתקן להנזלת גז ללא הגז הישראלי. אם שואלים את צ'ארלס אלינאס, ראש חברת הגז הלאומית של קפריסין, התשובה לכך שלילית. אלינאס התבטא בסוף השבוע האחרון בנושא ואמר שיש לעשות כל כאמץ בכדי לגרום לגז הישראלי להגיע לחופי קפריסין בכדי לאפשר כלכליות של מתקן הנזלת הגז בשטח האי. "אנחנו צריכים לעשות כל שביכולתנו בכדי לשכנע את ישראל לבוא לקראת קפריסין, מכיוון שיש לה אופציות ייצוא מגוונות" אמר אלינאס "אם לא נצליח במשימת השכנוע הזו נתקל בבעיה קשה".
את הדברים אמר אלינאס בסדנה שהופקה על ידי ה-MIT (המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס) בניקוסיה, זאת בהפרש של כמה ימים לאחר הדיווחים על המגעים המתקדמים של שותפות "לוויתן" עם נציגי חברת וודסייד האוסטרלית. אם וכאשר תצא עסקה כזו לפועל, במסגרתה יימכר כשליש ממאגר לוויתן לטובת מתקני הנזלה (וודסייד היא מומחית בהקמת מתקני LNG), הרי שהסיכוי לכך שיווצר שיתוף פעולה עם קפריסין, הולך וגובר. עם זאת, במשרד האנרגיה הישראלי הטילו וטו במסגרת ועדת צמח, על הזרמת הגז למתקן הנזלה בקפריסין.
לקפריסין יש כרגע עתודות גז של כ-5 TCF בלבד באזור רשיון אפרודיטה המכיל בתוכו את בלוק 12, הנשלט על ידי קבוצת דלק ונובל, שהן השותפות המרכזיות גם במאגר "לוויתן". השותפות היו בוודאי שמחות לשתף פעולה עם הזרמת הגז מ"לוויתן" לקפריסין (תשתיות זולות יחסית, רווחי נאים) אך היא תזדקק לאישור הרגולטור בכדי לפעול בדרך זו. כמו כן, רק השבוע דיווח יו"ר נובל אנרג'י כי מרבית הגז ממאגר לוויתן יופנה למצרים וירדן ולא ציין את קפריסין.