יצחק תשובה,וליגד רוטלוי, מראשי השותפות בלוויתן, טסו שלשום לניו-יורק על מנת להיפגש עם ראשי וודסייד ולדון איתם בהסכם המכירה הסופי של הזכויות במאגר
עסקת וודסייד, לרכישת שליש ממאגר לוויתן, עשויה להיחתם השבוע
בתמונה: פיטר קולמן, מנכ"ל וודסייד, וראש הממשלה, בנימין נתניהו
העסקה שתכניס את וודסייד כשותפה במאגר לוויתן, עשויה להיחתם השבוע. "דה מרקר" מדווח הבוקר כי ראשי החברות השותפות בלוויתן ובהם יצחק תשובה וליגד רוטלוי, (רציו), טסו שלשום (ב') לניו-יורק על מנת להיפגש עם ראשי וודסייד ולדון איתם בהסכם המכירה הסופי של הזכויות במאגר.
המשא ומתן ייסוב בעיקר על דרישת השותפות דלק, נובל אנרג'י, אבנר ורציו, להגדיל כעת את התשלום של וודסייד עבור הזכויות בכ-30%, זאת כשנה לאחר הסכם העקרונות שנחתם בין הצדדים, בו סיכמו על מחיר של 2.5 מיליארד דולר. הנימוקים העיקריים שמאחורי הדרישה הם הגידול בהיקף העתודות הצפויות במאגר מ-16 טריליון רגל מעוקב (TCF), ל-19 TCF, השיפור בסיכויים למציאת נפט בכמויות משמעותיות והתחרות הגוברת מצד גופים מטורקיה המעוניינים לרכוש את הגז.
עם זאת, החסם העיקרי בדרך לעסקה הוא הליך השימוע הנמשך מזה זמן ברשות ההגבלים העסקיים. ב-2011 קבעה רשות ההגבלים העסקיים כי השותפות בלווייתן: קבוצת דלק (45%), נובל אנרג'י (40%) ורציו (15%) – פועלות תחת הסדר כובל, שיש בו כדי לפגוע בתחרות בשוק הגז. השותפות במאגר זומנו להליך שימוע, שהסתיים במאי 2012, אך מאז לא התקבלה כל החלטה.
בפני הממונה על רשות ההגבלים העסקיים, דיויד גילה, מונחות כיום שתי אפשרויות עיקריות. האחת היא לפצל את המאגר ולחייב את דלק ונובל במכירת חלקן או בדילול זכויותיהן מתחת לרף אחזקה מסוים והשנייה, היא עסקת SWAP שכחלק ממנה דלק ונובל יוותרו על אחזקותיהן במאגרי הגז הקטנים יחסית: כריש ותנין וכמו כן יוותרו על אחזקה מסוימת במאגר לווייתן, זאת בתמורה לזכות לשמור על אחזקה מסוימת בו.