הטכניון מבקש לקבל הצעות רכש לתחנות כוח פרטיות שיוכלו לספק לו כ-20 מגה וואט על פני תקופה של 15-20 שנים
הטכניון מפרסם מכרז לרכישת חשמל פרטי על פני תקופה בת 20 שנה
הטכניון פרסם מכרז ציבורי לרכישת חשמל פרטי בהיקף של עד 20 מגה וואט על פני תקופה של 15-20 שנה. נכון להיום מקבל המוסד האקדמי את החשמל מחברת החשמל אך נראה שגם הוא, כמו גופים מוסדיים אחרים (דוגמת משרד הביטחון) מעוניין במעבר ליצרנים הפרטיים שעשויים להוביל לחיסכון של בין 5%-10% בעלויות החשמל.
על פי המכרז שפורסם באתר המכרזים, הטכניון מעונין לקבל מיצרני חשמל פרטיים הצעות לאספקת חשמל במחיר מוזל בהשוואה לתעריפי החשמל הרשמיים כפי שנקבעים, מתעדכנים ומתפרסמים מעת לעת על ידי רשות החשמל. המשתתפים במכרז יציעו שיעור הנחה ביחס לתעריף רכיב הייצור לכל מקבץ שעות ביקוש (פסגה, גבע, שפל).
פרטים נוספים שעולים מן הפרסום קובעים כי לרשות הטכניון תעמוד, על פי שיקול דעתו, נקודת יציאה לאחר 10 שנים ממועד תחילת האספקה החוזי. עם זאת, תישמר לו האפשרות להאריך את החוזה בינו לבין הספק הזוכה לתקופה נוספת של עד 5 שנים, כך שהתקופה המצטברת תגיע לכדי 20 שנה.
חשבון החשמל השנתי של הטכניון עומד כיום על כ-45 מליון ש"ח. על פי חישוב של סכום זה, גובה המכרז לרכישת החשמל הפרטי על פני 20 שנה עשוי להגיע לסכום של כ-800-850 מליון ש"ח. נכון לעכשיו, ניכר כי המתמודדת המרכזית להובלת הזכייה היא תחנת הכוח של "דליה אנרגיות" שממוקמת בצפון הארץ ועתידה לספק לרשת החשמל כ-870 מגה וואט כבר במהלך 2015.
טרם החתימה עם תחנת כוח פרטית, ייאלץ הטכניון לעבור משוכה לא פשוטה בדמותו של משרד האוצר שמנע השבוע את ההתקשרות של בית חולים שיבא עם תחנות כוח פרטיות בשל חשש לפגיעה במהלך הרפורמה של חברת החשמל. עם זאת, גם אם בשלב זה לא יינתן אישור רכישה מידי האוצר הרי שלאחר גיבוש הרפורמה (שצפויה להתחיל לצאת לפועל במהלך שנת 2014), צפויים גופים רבים (ובהם גופים ציבוריים) לרכוש את החשמל שלהם מיצרנים פרטיים.
כבוגר הטכניון- הלו !!! מה דעתכם להקים כמה מערכות סולאריות בשילוב מערכת אגירה, ולהוות אתר ניסויים מוביל במדינה בתחום. כיום עלות ייצור של כל KWh- בטכנולגיה פוטוולטאית PV
אופס המשך- העלות לכל KWH כ 0.25-0.3 ש"ח. אני משוכנע שהטכניון יוכל לבנות במחיר יותר נמוך ממחיר השוק המסחרי. החברות ירצו ל"מכור" לטכניון.