בטרייה יחודית של חברת ASD מגרמניה מסוגלת לאגור אנרגיה סולארית, גם כשזו מייצרת תפוקה של וואט אחד בלבד
בטריה חדשה מספקת פיתרון אגירה אפקטיבי למערכות סולאריות
חברה ASD הגרמנית זכתה השבוע בפרס החדשנות בתחום האנרגיות המתחדשות, לאחר שהציגה בטרייה יחודית שמסוגלת לאגור אנרגיה סולארית, גם כשזו מייצרת תפוקה מינימלית ביותר. למעשה, על פי נציגיה של החברה, ייצור של וואט אחד יספק את המערכת בכדי להיטען ולספק את החשמל האגור בכל רגע רצוי.
מתקן האגירה מחובר למערכת הסולארית ויכול להוות גיבוי למקרה של הפסקת חשמל או תיקונים בגריד. יתרון נוסף שמעצים את הבטריה של ASD קשור בכך שהוא מסוגל לקלוט מתי מספקת המערכת הסולארית את מלוא צרכי המבנה ובתוך רגעים ספורים להתנתק מרשת החשמל ולהזרים חשמל באופן עצמאי לחלוטין.
המערכת של ASD שונה מבטריות אחסון מסוג ליתיום בשל הטכנולוגיה שלה שמשלבת בין ליתיום, ברזל ופוספט, דבר שמעצים את רמת הבטיחות שלה. כידוע ליתיום הינו מוצר דליק במיוחד ויקר במיוחד שהביא לכך שרבים מפתרונות האגירה שהוצגו זה מכבר, הפכו ללא תחרותיים.
"מערכות האגירה של ASD מציבות סטנדרטים חדשים בתחום אגירת אנרגיה סולארית עם רף יעילות גבוה באופן משמעותי" אמר פרופסור אנדראס רויטר, מנהל מכון Fraunhofer לטכנולוגיות בתחום האנרגיה "הפתרון שלהם מאפשר להקל על העומס שנוצר ברשת החשמל תוך שימוש במערכות ניהול אינטיליגנטיות שיודעות למקסם את הצריכה העצמית לטובת הלקוחות. בשל כך יש לטכנולוגיה הזו את היכולת לעזור לגרמניה ולמדינות אחרות להגיע ליעדים שהציבו לעצמן בתחום האנרגיה".
מתעניינת במערכת סולארית לבית