הליך ההתייעלות במעבר ליח"פים יכול היה לחסוך להנהלת איכילוב 72 מליון ש"ח אך באוצר מנעו את ההתחברות
מדוע התנגדו באוצר לחיבור של בי"ח שיבא לתחנות הכוח הפרטיות?
על פי דיווח של "כלכליסט" מהבוקר (א') עולה כי באוצר סירבו לאשר את חיבורו של בית חולים שיבא לתחנות כוח פרטיות (דוראד או OPC) וזאת למרות שהליך ההתייעלות יכול היה לחסוך לבית החולים סכום של 72 מליון ש"ח בשנה. בבית החולים אישרו את העובדה כי באוצר מנעו את ההתקשרות אך לא הוסיפו נימוקים לסירוב.
ככל הנראה, במשרד האוצר החלו לנקוט בצעדים זהירים כדי לנסות ולאותת ליצרנים הפרטיים כי איתנותה הפיננסית של חברת החשמל חשובה לפחות כמו התחרות שהולכת ונבנית במשק החשמל. על פי ההערכות, מניעת החיבור של שיבא לתחנות כוח הפרטיות, נובעות מתוך חשש שגופים מוסדיים גדולים יתחברו בזה אחר זה ליצרנים הפרטיים, מפאת מחירי חשמל מוזלים, ויותירו את חברת החשמל עם בור תקציבי שרק יילך ויגדל. מהלך כזה עשוי למנוע ייצובה של חח"י ואת היכולת העתידית של רשות החשמל להוריד את מחירי החשמל לכלל האוכלוסיה.
יש לציין כי בניגוד לצעדי עבר, בהם ניכר היה כי משרד האוצר מבקש לאותת כי יעשה כל שביכולתו בכדי לעודד את התחרות במשק החשמל, הרי שבצעד הנוכחי חל מהפך מסוים, במסגרתו הרגולטור מצנן את התחרות לטובת ייצובה של חברת החשמל. מהלך שכזה צפוי להרגיז במיוחד את יצרני החשמל הפרטיים, שנהנו עד כה מדחיפה משמעותית מן המדינה בכדי לזרז את הקמת התחנות. כעת ניכר כי מישהו במשרד האוצר התעורר והבין כי פרישתם של גופי ענק מחברת החשמל עשויה להקשות על מחיקת החוב של חח"י, שעומד על כ-76 מיליארד ש"ח.