חברת גרינספנס שהציאה את ה"שרוול האלסטי" היא אחת משבע חברות שעלו לגמר בתחרות ליזמים וחברות צעירות בתחומי התייעלות אנרגטית, שייערך היום בתל אביב
חברה ישראלית פיתחה תחליף לגז הדחוס בתרסיסים
בתמונה: השרוול אותו פיתחה GreenSpense, המשתתפת בתחרות הקלינטק אופן ישראל
היום (ד') אחר הצהריים יתקיים אירוע ההכרזה על הזוכה בתחרות ה"קלינטק אופן ישראל" באוניברסיטת תל אביב. החברה הזוכה תייצג את ישראל בתחרות הבינלאומית CleanTech OpenGlobal Ideas competition שתתקיים במהלך שבוע היזמות בעמק הסיליקון ארה"ב בנובמבר 2013.
התחרות פנתה ליזמים או לחברות צעירות המצויים בשלב הרעיון, אשר גייסו עד כה, אם בכלל, סכום שאינו עולה על 500,000 דולר, ואשר יש להם רעיון פורץ דרך באחד התחומים הבאים: מיחזור אנרגיה, התייעלות אנרגטית, אחסון אנרגיה, מים ופסולת, רשת חכמה, בנייה ירוקה ותחבורה חכמה. לשלב הגמר עלו 7 חברות עם פוטנציאל שוק ורעיונות ישימים.
אחת מן החברות שעלו לגמר היא חברת GreenSpense שפיתחה שרוול אלסטי מחומר חדשני, שמטרתו להחליף את הצורך בשימוש בגז דחוס באריזות לחץ למוצרים רבים כגון בקבוקי דיאודורנט, ספריי קצף לגילוח, מטהרי אוויר ועוד.
לדברי גדי הרשי, מנכ"ל גרינספנס, צרכני העולם אוהבים את אריזות התרסיסים משום שהן נוחות לשימוש. "בעולם מיוצרים בסביבות 12 מיליארד אריזות כאלה בשנה, בעיקר בתחומי הקוסמטיקה והמזון. מדובר בתעשייה גדולה מאוד", מספר הרשי, בעל תואר בהנדסת מכונות.
הבעיה היא שעל מנת שהחומר הנמצא באריזה ייצא בצורה אחידה ובלחץ נוח, ולעיתים כספריי, יש למלא את האריזות בגז דחוס". הגז הדחוס הופך את האריזות הללו לפצצות קטנות בגלל הלחץ שקיים בהן. על מנת לשמור על בטיחות האריזות ולמנוע מהן להתפוצץ, יש לייצרן ממתכת, בצורה עגולה ועם כיפה למטה ולמעלה, אריזה שמייקרת את המוצר", מסביר הרשי.
הפתרון שהמציאה גרינספנס הוא ידידותי יותר לסביבה וזול יותר. מדובר כאמור בשרוול מיוחד המיוצר מחומר שפיתחה החברה, שמסוגל לעטוף שקיק פנימי (ראו תמונה למעלה) שנמצא בתוך אריזת התרסיס. את השרוול "מלבישים" על השקיק בעזרת מכונה שפיתחה החברה והוא מפעיל על השקיק לחץ שמסייע ביציאתו האחידה והנוחה מן האריזה.
"ההמצאה שלנו מאפשרת את אותה חווית שימוש של הצרכן, יחד עם יתרון שיווקי וסביבתי. אנחנו גם יותר זולים מהשיטה הקיימת", אומר הרשי. היתרון השיווקי עליו מדבר הרשי הוא האפשרות לגמישות בעיצוב האריזה, ברגע שמנוטרלת בעיית הבטיחות שפותר השרוול שלהם על ידי הימנעות משימוש בגז. מבחינה סביבתית נחסך השימוש בגזים שאינם ידידותיים לסביבה ובאריזות מתכת בצורה הקבועה, שאינן מחויבות יותר על מנת לשמור על הבטיחות.
יש התעניינות במוצר שלכם בארץ ובעולם?
הרשי: בתחילת השנה הצגנו בתערוכה חשובה בתחום בפריז, והייתה התלהבות מהמוצר. יש כבר שיחות עם חברות משמעותיות בשווקי הקוסמטיקה והמזון וגם עם חברות קטנות יותר.
איך אתה רואה אתכם משתלבים בתעשייה הישראלית?
הרשי: אנחנו מאוד בכיוון הישראלי מבחינת ייצור ופיתוח. אנחנו מעוניינים לעשות אותם פה בארץ.