בכוונת החברה להקים חוות טורבינות רוח שתפיק כ-280 מיליון קוט"ש בשנה, המהווים תצרוכת שנתית של כ-40,000 בתי אב בישראל
רשות החשמל העניקה רשיון ייצור לחוות רוח בגולן בהיקף של 102 מגה וואט
רשות החשמל העניקה רישיון ייצור חשמל לחוות טורבינות רוח ברמת הגולן, ליזמית חברת עמק הבכא אנרגיות רוח. מדובר ברישיון מותנה להקמת חוות רוח בהספק כולל של 102 מגה וואט לשם הקמת מתקן ייצור חשמל המורכב מ-34 טורבינות רוח בהספק של 3 מגוואט כל אחת. הרישיון ניתן לתקופה של 66 חודשים, וכולל ליווי של בעל הרישיון בהליכי התכנון וגיוס ההון עד לסיום הקמת המתקן בפועל.
האתר בגולן בו תוקם החווה הוא עמק רחב ידיים בגובה 1000 מטרים מעל פני הים, בעל צביון כפרי פתוח המשמש כיום בחלקו לצורכי חקלאות. בשלב השני של הפרויקט, מבקש היזם להרחיב את החווה ב-6 טורבינות נוספות, שימוקמו על אדמות מנהל, כך שסה"כ ניתן יהיה להפיק בו כ-280 מיליון קוט"ש בשנה, כמות אנרגיה המסוגלת לספק את תצרוכת החשמל השנתית של כ-40,000 בתי אב בישראל.
הרשות צופה כי היזמות בתחום אנרגיית רוח, אשר התקדמה באיטיות בשנים האחרונות, תעבור שינוי חיובי לאחר אישור תוכנית מתאר ארצית, תמ"א 10/ד/12, המאפשרת קידום סטאטוטורי מהיר בהליכי התכנון. מן הרשות נמסר כי היא "רואה חשיבות בשימוש במגוון אנרגיות מתחדשות שייצרו אנרגיה באופן משלים במשק החשמל הישראלי מסוגים שונים: רוח, שמש, ביו-מסה וביו-גז. החלטת הממשלה קבעה מכסה של 800 מגוואט לטכנולוגיית רוח, ובפני הרשות לחשמל מונחים פרויקטים נוספים בהיקפים של מאות מגוואטים".
גדי הראלי, מנכ"ל האגודה הישראלית לאנרגיית רוח בירך על הענקת הרישיון: "זוהי יריית הפתיחה שתוביל להקמת חוות רוח נוספות בהיקפים משמעותיים בישראל. עם סיום שלב הערות הציבור של התמ"א ולקראת אישורה, אני מקווה שבקרוב ישראל תפעל להצבת והשגת יעדים בתחום האנרגיה המתחדשת גם לטווח הרחוק, גם בעוד 20 ו-30 שנה, כמקובל במדינות מתקדמות בעולם. יעד של כ-30% אנרגיית רוח מכלל ייצור האנרגיה בישראל הוא ראוי ויסייע לעצמאות אנרגטית בישראל. חשוב לזכור שיצירת רמת ביטחון אצל היזמים בתחום האנרגיה המתחדשת, מבחינת קביעת תעריפים, תיאום בין גופים ותהליכים רגולטוריים, היא עניין אלמנטרי וקריטי כשרוצים לפעול לקידום התחום".