תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
רשות החשמל מציגה פתרון לבעיית המימון של מונה נטו
מערכת תשתיות 17 בספטמבר 2013 10:28 אין תגובות

במסגרת תיקונים שהוצגו על ידי רשות החשמל נקבע כי מתקני מונה נטו יזכו לתעריף קבוע של 10 שנים, זאת כדי להתמודד עם חששות הבנקים למימון הפרויקטים

Print Friendly, PDF & Email
רשות החשמל מציגה פתרון לבעיית המימון של מונה נטו

רשות החשמל מציגה פתרון לבעיית המימון של מונה נטו

לאחר מספר חסמים בלתי עבירים בגזרת ה"מונה נטו", מגישה רשות החשמל מספר שינויים שעשויים להקל על היזמים בבואם לממש את ההבטחה הגדולה של הענף הסולארי. הסדרת ה"מונה נטו", במסגרתה ניתן להרכיב פאנלים סולארים על גג המפעל/בית/מבני ציבור לטובת ייצור חשמל עצמי, יצאה לדרך כבר לפני כחצי שנה. אלא שמאז ועד היום, קצב ההתקנות בהסדרה לא התעלה אל מעל הציפיות בשל מגוון חסמים.

החסם המרכזי איתו נאלצו להתמודד היזמים הסולאריים היה קשור בבעיית המימון. היה ניכר כי הבנקים לא ששים לממן פרויקטים מסוג מונה נטו מתוך חשש להחזרי התשלומים. בתיקונים שביצעה רשות החשמל נכתב כי היא מציעה לקבוע תעריף שישמש את המתקן למשך עשר שנים, וזאת במקרה חריג של צמצום צריכת החשמל על ידי בעלי המתקן, שיחייב הזרמתו לרשת הכללית. במקרה כזה יוכל בעל המתקן לספק את החשמל לצרכנים אחרים בתעריף שיקבע בעת אישור המתקן, ויקובע ל-10 שנים – בהתאם לעלויות הייצור של חברת החשמל. מנגנון זה יספק הגנה לבנקים במקרה של צמצום צריכת החשמל העצמית במקום הצרכנות וצבירת עודפי חשמל שלכאורה לא ניתן לקבל עבורם תמורה. הסדר זה יהיה בתוקף לכמות של עד 200 MW.

נושא נוסף שהפריע ליזמים הוא פרק הזמן שהוענק להם להקמת המתקנים. בעוד שבהסדרה הראשונית, תהליך ההקמה של המתקן הסולארי היה אמור להתבצע תוך 90 יום, הרי שכעת מצהירה רשות החשמל כי התקופה תוארך ב-90 יום נוספים. עם זאת, הארכת התקופה תלויה בהגשת בקשה לרשות החשמל והוכחה כי המתקן אכן סיים את תהליך ההקמה וממתין לאישורים לחיבור לרשת.

בעיה נוספת בה נתקלו היזמים הוא ניהול תור הנרשמים להסדרה באתר חברת החשמל. לאחר טענות חוזרות ונשנות (כמו זו למשל) על השהייה בזימון היזמים לקראת יציאה לפעילות בשטח (צעד הכרחי בדרך לאישור מתקנים מסוג זה) קובעת הרשות כי על חברת החשמל לייצר מנגנון שקוף לניהול התור לזימון צרכנים המעוניינים להיכלל בהסדר. מנגנון זה יחייב את חברת החשמל לזמן את הצרכן למשרדי החברה להגשת בקשה עד לא יאוחר מ- 21 יום ממועד רישום הצרכן בתור.

לסיום מדווחים אנשי הרשות כי ירצו לייצר מנגנון שקיפות באשר להתקדמות ההסדרה ובשל כך יחייבו את אנשי חברת החשמל לפרסם באתר החברה את קצב התפתות ההסדרה ואת הפרויקטים שכבר יצאו לדרך, כולל החברות שאחראיות להקמת הפרויקטים. מהלך זה, על פי הרשות, צפוי " לאפשר התקדמות משמעותית לטובת ההסדרה וליזמים המעוננים לייצר חשמל נקי במסגרתה".

איתן פרנס, יו"ר איגוד חברות לאנרגיה מתחדשת מסר הבוקר ל"תשתיות" אתתגובתו בדבר התיקונים שמציעה הרשות: "פעלנו רבות בנושא. אנחנו מקווים שגופי המימון ירימו את הכפפה. אם נוסח השימוע לא תואם את צרכי הגופים הממנים, רצוי שיפעלו אל מול רשות החשמל כדי לדרוש התיקונים הנדרשים".

Print Friendly, PDF & Email
אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית חברת החשמל מונה נטו רשות החשמל

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס