אנלייט שוקלת להצטרף לפרויקט של חוות רוח בצפון רמת הגולן שעתידה לספק 58 מגה וואט בשלב ראשון. לאחר מכן, הפרויקט צפוי לגדול לכ-100 מגה וואט
אנלייט במגעים לשותפות בהקמת חוות הרוח הגדולה בישראל
בתמונה: גלעד יעבץ, מנכ"ל אנלייט
לאחר שהפכה לכוח מוביל בתחום האנרגיה הסולארית, אנלייט מבקשת לכבוש יעדים נוספים בתחום האנרגיה המתחדשת: על פי דיווח שהוציאה הבוקר (ב') לבורסה עולה כי החברה עומדת להשתלב בפרויקט בתחום אנרגיית הרוח שעתיד לספק בשלב ראשון 58 מגה וואט ובהמשך להגיע עד להספק של 100 מגה וואט. המדובר בפרויקט שעתיד לקום בצפון רמת הגולן שנמצא כעת בשלבי פיתוח ורישוי מתקדמים, כך על פי הודעת החברה. ב'אנלייט' מבהירים כי ההיתכנות לאישור הפרויקט גבוהה, גם בהשוואה לפרויקטים אחרים בענף זה.
ככל הנראה, חוות הרוח שעליה מדווחת אנלייט היא זו שעתידה לקום בעמק הבכא שברמת הגולן. החוה (הפוטנציאלית) נמצאת בשליטת חברת אנרגיות קינטיות הנמצאת בבעלותו של אייזיק סאטון, משקיע יהודי אמריקאי שמחזיק גם בבית ההשקעות הדס-ארזים. שותפים נוספים בפרויקט כוללים משקיעים מארה"ב, שישה יישובים בצפון רמת הגולן וד"ר אלי בן-דוב שהיה אחראי על תחום הרוח בחברת החשמל. כעת תבקש אנלייט להכנס כשותפה בפרויקט ולרכוש כ-30% ממנו.
על פי דיווחים מוקדמים אודות הפרויקט המדובר, מדובר בהקמתן של כ-50 טורבינות רוח גבוהות במיוחד (כל אחת בגובה 250 מטר, כגובהם של מגדלי עזריאלי) שכל אחת מהן עתידה לספק כ-2.5 מגה וואט. עוד פורסם "בגלובס" כי עלות הפרויקט נאמדת בכרבע מיליארד אירו וכי המממן הראשי של הפרויקט צפוי להיות בנק לאומי. עם זאת, ניכר כי הפרויקט זקוק למשקיעים נוספים וכאן אנלייט נכנסת לתמונה כשותפה פוטנציאלית.
יש לציין כי חוות הרוח, באם תקום, צפויה להיות הגדולה מסוגה במזרח התיכון והיא עתידה לפתוח את הדרך עבור אנרגיית הרוח בישראל שסובלת מזה שנים ארוכות מחסמים שונים שנובעים בעיקרם מהתנגדויות של משרד הביטחון וגורמים סביבתיים. הגורמים הבטחוניים חוששים לחסימה של המרחב האווירי עבור מטוסי חיל האוויר בעוד שגורמי סביבה מציינים כי הקמת טורבינות רוח במסדרונות אקולוגיים, יכולים להוות פגיעה במרחב התעופה של להקות ציפורים ועטלפים.