חוות הגנרטורים הוקמה ב-2007 והליכים משפטיים מתנהלים נגדה מזה שנים. השופטת זעמה על תחנת הכוח הפיראטית וציוותה לפנותה בהקדם
בית המשפט הורה לעיריית בני ברק לפנות גנראטורים המייצרים "חשמל כשר"
ד"ר דפנה אבריאלי, שופטת בית המשפט המחוזי בתל-אביב, פסקה בשבוע שעבר כי על עיריית בני ברק לפעול לאלתר לסילוקם של גנרטורים ב"גבעת הבנים" בבני ברק, שטח ציבורי פתוח המשתרע על כ-10 דונם. השטח משמש כיום ללא אישור ובניגוד לחוק כחווה ליצירה ומכירה של "חשמל כשר", חשמל המיוצר על ידי גנראטורים שאינם פעילים בשבת.
בשנת 2007 הונחו הגנראטורים בשטח המקרקעין. לאחר הנחת הגנראטורים פנו מספר תושבים המתגוררים בסמיכות למקרקעין וטענו כנגד הצבתם ללא היתר בניה. בית המשפט קבע כי הגנראטורים אכן הוצבו ללא היתר בניה ובניגוד לתוכנית החלה על המקרקעין. בהמשך הוציאו עיריית בני ברק והוועדה המקומית היתרי בנייה לגנראטורים במקרקעין. אולם, היתרים אלה ניתנו בניגוד לעמדתה של הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחוז תל-אביב שקבעה כי אין בידי הועדה המקומית בני ברק סמכות להנפיק היתרים לגנראטורים, וכי עליה להכין תוכנית סטטוטורית אם ברצונה להכשיר את השימוש ב"חשמל כשר" ברחבי העיר.
בפנייתם זו לבית המשפט טענו העותרים כי העתירה הנוכחית הינה ההליך השלישי שבו הם נאלצים לנקוט, במסגרת מאבקם כנגד הקמת חוות הגנראטורים ללא היתר על שטח ציבורי פתוח. לדבריהם, ראש עיריית בני ברק, אברהם רובינשטיין, ושותפיו לאדמינסטרציה העירונית, מתעלמים במשך תקופה של כ-7 שנים מפסיקותיו של בית המשפט ומהנחיות הועדה המחוזית לתכנון ובנייה, ומאלצים אותם פעם אחר פעם להוציא כספים על מנת לפעול לאכיפת שלטון החוק ולמימוש ביטחונם בשטח "גבעת הבנים". בנוסף טוענים העותרים כי המשיבים מבזים את פסקי הדין שניתנו נגדם ואינם פועלים על מנת לקיים את החוק. העותרים ביקשו מבית המשפט להורות למשיבים "לפעול לאלתר בכל אמצעי העומד לרשותם" כנגד חוות הגנראטורים ולהפסיק לאלתר את השימוש שנעשה במקרקעין.
עו"ד יונגר, המייצג את עיריית בני ברק, טען כי המשיבים פועלים למימוש פסק הדין ובעבר אף הוציאו היתרי בנייה לגנרטורים וכי הוגש ערעור על פסק הדין שקבע כי אלה אינם חוקיים ואין מדובר בקביעה סופית. עוד אמר עו"ד יונגר כי על בית המשפט לאפשר למשיבים לפעול לאכיפת פסק הדין על פי שיקול דעתם, קרי, בדרך של גיבוש תוכנית בנייה עירונית חדשה שתכשיר את בנית הגנראטורים במקרקעין. לדבריו, העירייה פעלה גם לחיפוש שטחים אחרים להקמת הגנרטורים, אך לא הצליחה למצוא, והיא פועלת להקטנת סבלם של העותרים ממפגעי רעש וריח של הגנרטורים.
השופטת ד"ר אבניאלי קבעה בפסיקתה כי העתירה מתקבלת וכי בעיריית בני ברק יפעלו לאלתר בכדי לסלק את הגנרטורים שהוקמו שלא כדין. בנוסף המשיבים יישאו בשכר הטרחה של עורך הדין ובהוצאות העותרים בסך 50,000 ש"ח. "אין חולק כי המשיבים אכן מבזים את בית המשפט ומתעלמים מפסקי דין מפורשים המורים כי היתרי בניה לגנרטורים ניתנו שלא כדין. המשיבים אף אינם טורחים לבקש עיכוב ביצוע של פסק דין עד להכרעה בערעור שהוגש על ידם – משל מדובר בפיסת נייר שאינה מחייבת אותם".