בנאום שנשא בועידת כלכליסט אמר השר כי ישראל נמצאת במגעים עם יוון, קפריסין ואיטליה באשר לשיתופי פעולה בתחום האנרגיה. כמו כן הצהיר כי כל החלטה שתתקבל בבג"צ בנושא ייצוא הגז, תאומץ על ידי הממשלה
סילבן שלום: ישראל במגעים למכירת חשמל עם איטליה
שר האנרגיה, סילבן שלום, נאם היום בועידה הכלכלית הלאומית של "כלכליסט" שנעשה בשיתוף פעולה עם המכון הישראלי לאנרגיה וסביבה, והבהיר כי ישראל מנהלת מגעים גם עם איטליה למתווה של שיתוף פעולה בתחום החשמל. כמו כן הבהיר השר כי מגעים בדבר שיתופי פעולה אנרגטיים נמצאים על הפרק גם מול גורמים ברשות הפלשתינית וירדן והוסיף כי הוא רואה בהסדרים מסוג זה מוצא לפתרון מדיני שיוכל לחבר בין המדינות.
"צריכים להסתכל גם קצת מחוץ לקופסא. מה עושים בשביל לקדם אנרגיות מתחדשות ומה עושים בכדי להתחבר לעולם. לא מדובר רק בכבל תת ימי של 500 מגה וואט שיחבר בין ישראל לקפריסין על ידי חברת החשמל. לא מדובר רק על הכנסה נוספת לחברת החשמל, אלא על מצב שבו גם אם נהיה במצב של בצורת חשמל, נוכל להיעזר במקורות אחרים. אנחנו הולכים לקראת שינוי דרמטי. מה שקורה באזור כאן, מאיץ את העניין. גם בהקשר של המשא ומתן עם הפלשתינים ניתן לזרז שיתופי פעולה וזו שעת כושר שאפשר לנצל".
בתחילת דבריו התייחס השר גם לסוגיית ייצוא הגז שעומדת כעת בבג"צ והבהיר כי הממשלה תקבל כל פסיקה שתגיע מבית הדין " אם יקבלו את ההחלטה שלנו אנו נפעל לקדם את התהליך באופן מיידי. במידה ולא, אנחנו נדאג שעם חזרת הכנסת מן הפגרה, לאחר סוכות, נקדם את החקיקה בתהליך אחר. אני מקווה שהוא יהיה תהליך קצר, לא רוצה להגיד שזה יהיה חס וחלילה מחטף, אבל אני מקווה שלא יעשו שימוש בכלים כאלה ואחרים שימתחו את זה יתר על המידה", אמר שלום.
השר התייחס גם לרפורמה המיוחלת בחברת החשמל , לנוכח פתיחת שיחות הועדה בראשותו של אורי יוגב וציין כי תהליך ההבראה של החברה הינו חיוני למשק הישראלי ומהווה עניין דחוף. "העובדה שחברת החשמל מעבירה נתח לא קטן לטובת יצרנים פרטיים היא בשורה למשק, והמטרה בסופו של דבר היא הורדת יוקר המחייה. חברת החשמל הגיעה לנקודה בה היא מחויבת לעשות את השינוי המיוחל, לא שינוי קוסמטי אלא שינוי מהותי. הרפורמה תתגבש בוועדה, בראשות אור יוגב. היא תזמן גופים ותנהל מו"מ עם העובדים וההסתדרות.אנחנו אמורים לעשות את השינוי תוך הסכמה כללית".