במכתב ששוגר לראש הממשלה מבהיר ראש המועצה כי אם התוכנית להקמת המתקנים תצא לפועל, יצאו אלפי תושבי המועצה להתנגד לכך בכל דרך אפשרית
ראש מועצת עמק חפר לרוה"מ: עצור את הקמת מתקני הגז בשטחנו
יו"ר מועצת עמק חפר, רני אידן, שיגר היום מכתב זועם לראש הממשלה, בנימין נתניהו בו הוא דורש לבטל את הקמת מתקני הקליטה והטיפול בגז באזור העמק ולהעבירו לים. אידן, שהתבטא לא פעם כנגד הקמת המתקנים בשטחו, מחריף את הטון במכתבו ומבהיר כי "המועצה האזורית עמק חפר היא המועצה האזורית הגדולה בישראל ומונה 40 אלף תושבים ב-42 ישובים, מושבים וקיבוצים. יש לנו אלפי תושבים שמתכוונים להיאבק בתכנית הזאת עד הסוף. לא ניתן למתקן הגז הזה לקום, להרוס ולסכן את חיינו".
אידן מציין במכתבו כי מרבית הנסיונות להפגש עם השרים הרלוונטיים בכדי לדון עימם על החופה הימית, עלו בתוהו. בהמשך מבהיר ראש המועצה כי אם יגיע המצב לכדי כך שתכניות הבנייה אכן יאושרו, הרי שתושבי האזור יחסמו בגופם את הדחפורים שיחלו בביצוע עבודות התשתית. הדאגה המרכזית של תושבי המועצה, על פי אידן, היא מפני פיגוע או תקלה חמורה שעשויה להביא לנפגעים רבים באזור, תוך כדי ניתוק התשתיות הקריטיות הרבות (המוביל הארצי, פסי הרכבת ועוד) מצפון הארץ לדרומה.
אידן ואנשיו נתלים בחוות דעת שהנפיקו בעבר אנשי משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה שקבעו כי הקמת מתקן יבשתי באזור זה עשויה לסכן את תושבי האזור. עם זאת, ראוי לציין כי בסופו של הליך (שיצר תרעומת גדולה מצד תושבי העמק) קבעו נציגי המשרד להגנת הסביבה כי אין סיכון ממשי בהקמת המתקנים בשטחים אלו. לדברי נציגי מטה המאבק, ההחלטה ששונתה ברגע האחרון, משקפת חוסר שקיפות וחוסר תום לב מצד הגורמים ששינו את דעתם ברגע האחרון.
כזכור, ראש מועצת חוף הכרמל, כרמל סלע, התערב גם הוא לטובת תושבי עמק חפר כששלח מכתב למנכ"ל משרד הפנים בדרישה שלא לבנות את מתקני הטיפול בגז באזור עמק חפר. גם סלע, שניצח במאבק כנגד הקמת מתקנים דומים באזור חוף דור, סבור כי הטיפול בים הינו הפיתרון האולטימטיבי עבור המדינה. כמו כן, הצהיר סלע במכתבו כי המדינה התחייבה להקים מתקן קטן ביבשה אך לבסוף שינתה את דעתה וכעת היא מבקשת להקים מתקן עצום מימדים על פני מאות דונמים, דבר שלדעתו אינו מתקבל על הדעת.
הקמת מתקני קליטת הגז ביבשה הפכו לאחד הנושאים הבולטים על סדר יומו של ראש הממשלה בשל ההבנה כי ללא מתקן שכזה, יוותר המשק הישראלי ללא כמות גז מספקת תוך פחות משלוש שנים. הסיבה לכך היא שהצינור הנוכחי, המחבר את מאגר תמר דרך נקודת הקליטה באשדוד אינו יכול להזרים את מלוא התצרוכת לתעשייה המקומית. מצב זה יכול למתן באופן משמעותי את השפעתו החיובית של הגז על המשק הישראלי.
צפו: כך נראה קמפיין מטה המאבק של עמק חפר כנגד הקמת מתקני קליטת הגז
כנראה שראש הממשלה לא מבין שאשפר לעשות מתקן ימי עם עוד כניסות ליבשה ואין צורך במתקן ימי לצורך כך.
תופעת ה"סמוך" שלנו בארץ כבר הוכיחה עד כמה היא מסוכנת.
יש לשוב למפות ולחוות הדעת ולבחון את כל הנושא מחדש כדי שלא נתעורר יום אחד ונאמר "שוב טעינו", רצנו מהר מידי ולא בדקנו את כל החלופות.
יש כבר ניסיון בעולם, מדוע לא ללמוד ממקומות אחרים ולאמץ את הטיפול רחוק רחוק בים???
עד מתי תככב המשוואה – הון שלטון?
מעניין מאוד שפתאום רני אידן נזכר להיות תקיף, שבוע אחרי שמועמדת נגדו יצאה בקמפיין. זה מעט מדי ומאוחר מדי בשבילו.
ממשלת ישראל צריכה לקחת אחריות ולהחליט על הקמת בתי הזיקוק לגז בים!
במקום להתעקש לסכן אלפי תושבים ואת תשתיות מדינת ישראל ולעכב את הגעת הגז לחברת חשמל ולתעשייה, ניתן לקדם את התהליך בהחלטה פשוטה: הקמת בתי הזיקוק בלב הים, במרחק שלפחות 20 ק"מ מהחוף.
ראש הממשלה נתניהו – לטיפולך…
תושבי עמק חפר נלחמים כשנה נגד ההחלטה להקים בתי זיקוק ותעשייה פטרוכימית ביבשה ונמשיך להילחם בכל דרך על מנת שמפעלי הטיפול בגז יקומו הרחק בים.
עשרות אלפי תושבים מעמק-חפר, בת-שלמה, יקנעם, מנשה-מגידו, עוספייה דליית אל-כרמל וחוף כרמל דורשים מממשלת ישראל לעצור לאלתר את התוכניות הזדוניות להקמת בתי זיקוק גז ותעשייה פטרוכימית בעמק-חפר ובאתר חגית, עשרות אלפי תושבים חוששים לקיומם ויש לכך ראיות.
עשרות אלפי תושבים דורשים הקמת מתקני זיקוק גז במרחק 20 ק"מ לפחות מקו החוף, בלב ים.
למען בטחון ובריאות הצבור
מסכים ב 100%
ברוך הבא, מתקן גז מפלצתי מכוער ומשחית שיהפוך את עמק חפר לעמק אפר, מי יתן ופשוט תתפוצץ על הנייר כי אם תתפוצץ באמת דמנו בראשנו ופגיעה אסטרטגית שכזאת בהחלט תוביל למלחמה. . אבל אולי בעצם זה מה שהם מתכננים, כי לפוצץ אותך יהיה קל כמו לשגר קאסם.