נשיא בית המשפט העליון ביקש דיון מורחב בסוגית הייצוא "לאור חשיבות הנושא". נציג המדינה התנגד והצדדים ייפגשו שוב בעוד ארבעה ימים
בג"צ דרש דיון מורחב בנושא ייצוא הגז, העתירה נדחתה לשבוע הבא
הגיעה שעת השין: בג"צ פסק הבוקר כי יש לדחות הדיון בנושא ייצוא הגז עד ה-5.8. בדיון שנערך הבוקר ביקש נשיא בית המשפט העליון, השופט אשר גרוניס את רשות המדינה לדון בעתירה שהוגשה בהרכב מורחב "לאור חשיבות הנושא". נציג המדינה, עו"ד ענר הלמן הביע את התנגדותו לבקשה זו ובשל כך הוסכם כי העתירה תדחה בארבעה ימים עד שתתקבל החלטה סופית המקובלת על שני הצדדים. העתירות היו אמורות לידון בהרכב של שלושה שופטים שכללו את גרוניס, נעם סולברג ואליקים רובינשטיין. בהרכב מורחב יכולים לשבת בין 5 ל-9 שופטים.
יש לציין כי דרישתו של גרוניס להרכב שפיטה מורחב מעיד על כך שבית המשפט העליון רואה בסוגיית הייצוא סוגיה מהותית ורבת משקל. על פניו, תפיסה זו הולכת יד ביד עם גישת העותרים שטענו כי הסדר ייצוא הגז הינו הסדר ראשוני ובשל כך לא יכול להתקבל רק על ידי הממשלה. גם סגן היועץ המשפטי לממשלה, אבי ליכט קבע כי סוגיית ייצוא הגז הינה הסדר ראשוני אך הוסיף שבמקרים מסוימים יוכל השר הממונה (שר האנרגיה) לקדם החלטה מסוג זה. את העתירה הגישו שורת ארגונים ובהם הם המרכז האקדמי למשפט ועסקים, הפורום הישראלי לאנרגיה, העמותה לכלכלה בת קיימא, ישראל יקרה לנו ואמון הציבור ואילהם הצטרפו יו"ר האופוזיציה שלי יחימוביץ, וחברי הכנסת רובי ריבלין, משה גפני ואבישי ברוורמן.
מלבד הבקשה לדחיית הדיון במספר ימים, הודיע גרוניס לנציגי המדינה כי הוא מוציא נגדם צו על תנאי. משמעות העניין היא כי בעוד שבדרך כלל נציגי העותרים הם אלו שייצטרכו להוכיח את צדקתם בקייס המשפטי, הרי שבמקרה שכזה, דווקא הנתבעת (המדינה) היא זו שתצטרך להוכיח את צדקת החלטתה שקבעה לאפשר 40% מייצוא הגז על ידי הממשלה בלבד.
שלי יחימוביץ', מיהרה להגיב הבוקר על קביעתו של גרוניס ואמרה כי "בג"ץ הכיר בחשיבותו העליונה של הנושא, הודיע כי הוא מרחיב את ההרכב הדן בסוגיה ובעצם הודיע כי הוא פועל כאילו הוצא כבר צו על תנאי על אופן קבלתה של החלטת הממשלה. חבל שראש הממשלה נתניהו ושר האוצר לפיד לא הבינו בעצמם את המובן מאליו שמדובר בהחלטה גורלית לעתידה של מדינת ישראל אשר אינה יכולה להתקבל בחופזה ובחדרים סגורים, אלא בהליך יסודי ושקוף ותוך שיתוף הציבור".
מטה המאבק לשמירה על הגז הישראלי מסר בתגובה להחלטת השופטים כי "מטה המאבק מברך על ההחלטה. מדובר בהחלטה כבדה על עתיד כולנו שלא יכולה להתקבל במחטף של הממשלה. החלטת בג"צ להרחיב ולדון בנושא בהרכב מורחב משמעה כי בית המשפט העליון הכריז על היותה של הסוגיה חשובה ומרחיקת לכת. ההצעה לדון בעתירה כאילו ניתן צו על תנאי משמעותה הטלת צל כבד על החלטת הממשלה מבחינה משפטית. ההחלטה מוכיחה את גודל החשיבות הציבורית של הנושא ומחזקת את ההצדקה שבמאבק הציבורי רחב ההיקף שקיימנו עד כה."