תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • תשתיות
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • תשתיות
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
יו"ר ועד עובדי חברת החשמל: לא נחבר צרכני קצה ליצרנים פרטיים
מערכת תשתיות 22 ביולי 2013 14:48 אין תגובות

הסיבה למחאה הנוכחית קשורה בעובדה שרשות החשמל איפשרה לקיבוצים וישובים בדואיים להנות מהנחה בחשבונות החשמל כאשר יתאגדו ויפעלו כיצרנים פרטיים

Print Friendly, PDF & Email
יו"ר ועד עובדי חברת החשמל: לא נחבר צרכני קצה ליצרנים פרטיים

יו"ר ועד עובדי חברת החשמל: לא נחבר צרכני קצה ליצרנים פרטיים

למרות החלטת בית המשפט לעבודה בעניין, עיצומי עובדי חברת החשמל אינם פוסקים לרגע: במכתב שהוציא מיקו צרפתי, יו"ר ועד עובדי החברה לכלל העובדים, נכתב כי הוא דורש מהם שלא לחבר את צרכני הקצה (הלקוחות) אל יצרני החשמל הפרטיים. הסיבה למחאה הנוכחית קשורה בעובדה שרשות החשמל איפשרה לקיבוצים וישובים בדואיים (מחלקי חשמל היסטוריים שלא עשו זאת בעזרת חח"י) להנות מהנחה בחשבונות החשמל כאשר יתאגדו ויפעלו כיצרנים פרטיים. תמורת חיסכון בצריכת החשמל, הציעה רשות החשמל לקיבוצים ולכפרים הבדואיים, הנחה בת 3% בחשבון החשמל, דבר שכאמור העלה את קצפו של צרפתי.

"לצערנו ערב פתיחת מו"מ עם הממשלה בנושא הרפורמה, רשות החשמל מנסה לבצע מחטפים שונים ולקבוע עובדות בשטח, בעיקר במקטעי החלוקה והאספקה" כתב צרפתי לעובדי החברה ואף הגדיל לציין כי בעקבות ההוראה של רשות החשמל "אין לבצע החלפות צרכנים על שם חברות חלוקה פרטיות שמבקשות לפעול בשטחי הקיבוצים וכן אין לאפשר גבייה מהמחלק של תעריף מכירה מרוכזת במתח גבוה המשקף הנחה של 3%, גם אם הרשות הודיעה כי המחלק ההיסטורי זכאי לתעריף הנ"ל".

המכתב העוקצני מוגש היום (ב') לעובדי חברת החשמל, פחות מ-24 שעות לפני מסיבת העיתונאים שעתיד לכנס שר האנרגיה, סילבן שלום יחד עם יו"ר הועדה לקידום הרפורמה, אורי יוגב, ויו"ר ההסתדרות, עופר עיני. השלושה צפויים למסור מחר הודעה חגיגית על תחילת המגעים שיקדמו הרפורמה וניכר כי צרפתי מבקש להבהיר כי לא ייתן יד לשינויים במשק החשמל תוך כדי המגעים עצמם.

ראוי לציין כי סאגת חיבורי יצרני החשמל הפרטיים לרשת החשמל הינה סאגה מתמשכת וכאובה. בעבר כבר איימו עובדי החברה כי יימנעו מחיבור תחנות כוח פרטיות אל הרשת (OPC ודוראד היו הנפסדות העיקריות ממאבק זה) אך בסופו של הליך משפטי ממושך קבע בית המשפט לענייני עבודה כי כל עוד מתקיימים דיונים אודות הרפורמה, הרי שעובדי החברה מחוייבים להמשיך ולפעול למען חיבור היצרנים הפרטיים.

מהנהלת חברת החשמל נמסר בעקבות דבריו של צרפתי כי החברה תמלא אחר כל הוראות הרגולטור. משמעות הדבר היא שהנהלת החברה אינה מגבה את ועד העובדים שלה. מהלך זה אינו חריג ביחס להתנהלות הועד בשנה האחרונה אך זוהי תגובה המבקשת להבהיר כי לא יינתן גיבוי מצד הנהלת החברה לאי חיבורם של יצרני החשמל הפרטיים.

מרשות החשמל נמסר בתגובה: " רשות החשמל – וכך גם גופי ממשלה נוספים – פעלו בשנים האחרונות באופן מאומץ ליצירת תנאים לתחרות במשק החשמל, בהתאם להוראות החוק והחלטות ממשלה. הרשות רואה בחומרה כל פגיעה בשחקנים פרטיים במשק החשמל או בצרכני חשמל המבקשים להינות מפירות התחרות, תוך ניצול מעמדה של החברה לרעה. הרשות תמשיך לפעול לטובת ציבור הצרכנים וסבורה כי הפגיעה בשחקנים החדשים במשק, או ביזמים המבקשים לקדם הסדרי חסכון שונים מול צרכני החשמל פוגעת בראש ובראשונה בצרכני החשמל בישראל. צרכני החשמל הם אלה שמממנים את תעריפי החשמל לחברה והם בעלי הזכות לכך כי משק החשמל יהפוך תחרותי על מנת שיוכלו להינות מפירות התחרות.

במאמר מוסגר יצויין כי החלטת הרשות האחרונה ביחס להסדרת פעילות מחלקים היסטוריים, עוסקת בהסדרת פעילות של שטחים שנוהלו עשרות שנים בלא כל פיקוח, לרבות בהיבט בטיחות החשמל,ומחוץ לשטחי פעילות חברת החשמל. החלטת הרשות, מיישמת מתווה עליו החליטה הרשות ואשר אושר בבג"צ, להסדרת הנושא. רשות החשמל מצפה מהנהלת החברה לפעול בנושא ולהביא לסיום עיצומים אלו כמתחייב מהוראות הדין".

 

Print Friendly, PDF & Email
ועד עובדי חברת החשמל חברת החשמל חשמל יצרני חשמל פרטיים רשות החשמל

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס