אם אכן יתגשם חלומם הרטוב של נובל אנרג'י ודלק ויימצאו משאבי הנפט הרלוונטיים, הרי שאלו עשויים לספק 15 שנות צריכה של המשק הישראלי
פוטנציאל הנפט במאגר לוויתן: 1.5 מיליארד חביות נפט
פוטנציאל עתודות הנפט במאגר לוויתן עשוי להגיע עד ל-1.5 מיליארד חביות נפט, כך דיווח היום בלומברג על פי מקורות בנובל אנרג'י. אם אכן יתגשם חלומם הרטוב של נובל אנרג'י ודלק ויימצאו משאבי הנפט הרלוונטיים, הרי שאלו עשויים לספק 15 שנות צריכה של המשק הישראלי. את הקידוח למטרת הנפט (בעומק של 6,500 מטר) עתידה נובל לבצע בעזרת ספינת קידוח ייחודית שנבנית בימים אלו בדרום קוריאה.
ישראל צורכת מדי שנה נפט גולמי מיובא בעלות של כ-10 מיליארד דולר. "ההשפעה הכלכלית של מציאת נפט תהיה גדולה בהרבה מזו של מציאת הגז" אמר דיוויד וורמסר מ-מ-Delphi Global Analysis Group. בהמשך הדיווח מציינים בבלומברג גם את קידוח שמן שעתיד להגיע באוגוסט הקרוב לשכבת המטרה ואף מצטטים את גבי אשכנזי, יו"ר החברה, שציין כי מציאת עתודות נפט בכמויות מסחריות ישנו את פני הכלכלה המקומית.
אופיו של קידוח הנפט בלוויתן, שהינו בעל סיכויי הסתברות של 25%, מורכב למדי. לאחר שיחצה את השכבה הימית בעומק של 1,600 מטר, ייצטרך להמשיך לעומק של 6,500 מטר נוספים בכדי להגיע לשכבות המטרה הפוטנציאליות. "תודות להתקדמות טכנולוגית בעולם הקידוחים, חברות ישראליות ושותפותיהן הבינלאומיות יכולות להגיע לעומקים חדשים שעוד לא נראו בעבר" אמר יוסי אבו, מנכ"ל דלק קידוחים.
אלא שעם העומק הרב מגיעים גם הכיסים העמוקים שנדרשים בכדי לממן את הקידוח המדובר. על פי בלובמרג, נראה שקידוח האימות למטרת הנפט צפוי לעלות למעלה מ-120 מליון דולר, אותם שילמו בעבר השותפות עבור קידוח הגז. עם זאת, מחירו הגבוה של הנפט הופכים את ההשקעה הנוכחית לכדאית. אחת הסיבות לכך, על פי האנליסט גיל בשן מ-IBI ברוקראז' היא תשתיות ההולכה של הגז אל מול אלו של הנפט. בעוד שגז זקוק לצנרות יקרות שיוליכו אותו אל החוף, נפט יכול להיות מוזן למיכליות שייקחו אותו לכל יעד רצוי על פני הגלובוס.