במהלך נאומו בועידת העתיד של תשתיות והתאחדות התעשיינים התייחס יו"ר הרשות לבעיית היתירות החמורה של משק הגז, להישגים הגדולים שקצרה הרשות ולאפשרות הפיקוח על מחירי הגז לתעשייה
יו"ר רשות הגז הטבעי: אם יהיה צורך, נפקח על מחירי הגז לתעשייה
יו"ר רשות הגז הטבעי, שוקי שטרן, ראה הרבה מאד חיצי ביקורת שהופנו כלפיו בשנים האחרונות. כמי שהיה אמון על פיתוח הרגולציה במשק הגז הטבעי שהלך וצמח לנו מתחת לאף ב-4 השנים האחרונות, תפקידו היה לבנות כמעט מאפס את תשתיות המשק הזה, לא מבלי שהיה צריך לעבור שלל מכשולים שהציבה לו המציאות הישראלית רוויית האבסורד. עם זאת, נראה ששטרן, למרות הכל, די מרוצה. אלא שכמו כל יהודי טוב, גם הוא יודע למצוא את נקודות החולשה במפה המורכבת שבנה במסגרת תפקידו במשרד האנרגיה. אחד מהם, הוא מדגיש שוב ושוב, הוא אתגר היתירות של הגז הישראלי.
"אנחנו נסמכים לגמרי על ספק אחד- זה לא מביא אמינות יתרה לאספקת הגז הטבעי" אמר היום שטרן במהלך ועידת העתיד של תשתיות והתאחדות התעשיינים "כבר היום 50% מהחשמל שלנו מסופק על ידי גז טבעי. אנחנו חייבים יתירות ואמינות במערכת ובשביל זה צריך ספקים אחרים כדי שיקומו תשתיות שניות ושלישיות שיחברו את הגז לחוף".
בהמשך התייחס שטרן לדבריו של הממונה עליו, שר האנרגיה, סילבן שלום, שאמר לפניו כי הוא לא מאמין גדול ברפורמות שצצות מדי יום על שולחן הממשלה. על כך אמר שטרן כי "אנחנו לא עושים רפורמה אלא מהפכה במשק האנרגיה הישראלי. לא התחלנו היום. זו לא תוכנית שקורית במקרה, ממש ממש לא. כמעט שום דבר הוא לא מקרי. כמובן שהיו שינויים והתקלות היו גדולות. אף אחד לא יכול היה יכול לצפות שמצרים תפסיק לספק את הגז. מה שכן, מתחילת התוכנית, בשום מקום לא תוכנן שמשק החשמל יעבור ל-75% ייצור על בסיס גז טבעי. זה לא תוכנן והתכניות היו אחרות. ההחלטות של שרי האנרגיה היו שגז טבעי לא יהווה מרכיב ייצור של יותר מ-50%. מאחר ולא קמה אף תחנת כוח אחרת וכל תחנות הכוח שהוקמו מאז שנת 2000 היו מונעות על בסיס גז טבעי –יוצא ש- 7,000 מגה וואט הוסבו לגז טבעי , בלי אמינות ובלי יתירות".
שטרן פנה לעסוק גם בסוגיה שהעסיקה את רוב באי הכנס: תשתיות החלוקה לתעשיינים שיבקשו להסב את מפעליהם לגז טבעי. שטרן הזכיר את גישת ה-open access שקובעת כי כל צרכן שירצה להתחבר לרשת החלוקה יוכל לעשות זאת בלי הגבלה. בהקשר זה אמר כי שאיפת המדינה היא לחבר את כל הצרכנים המרכזיים לגז הטבעי. "כבר ב-2003 עשינו סקר יסודי לצרכנים שנתן לנו הרבה אינפורמציה ובעזרתו תכננו הרבה מהדברים". לאחר מכן המליץ שטרן לכלל התעשיינים להימנע מחתימת חוזים מול ספקי גז ומול רשתות החלוקה כאשר החוזה אינו מתאים לתעשיין. "צריך לדאוג לכך שכשתעשיינים חותמים על הסכם, הם יהנו מכל היתרונות של הגז הטבעי ולצערי אני יודע שזה לא קורה בכל המקרים. אני ער לתופעה שהולכת ומתפתחת של הסכמים שכובלים בצורה כזו או או אחרת את הצרכנים בתקופות- במחירים- במתכונת שאני כצרכן הייתי משתדל מאד שלא לחתום עליהם. לכן, בידיים שלכם כתעשייה, כל אחד לחוד וכולכם ביחד, לדאוג לזה שחוזים כאלו לא ייחתמו. דלתנו פתוחה לתת עצות נבונות – יש לנו הרבה כאלו. אל תכבלו עצמכם – אתם תסבלו והיתרונות של הגז הטבעי ילכו לאחרים. עמדו היטב על המשמר".
לסיום פנה שטרן לדבר על מחירי הגז בתעשייה ואמר כי המדינה תשתדל שלא להתערב בתמחור הגז אך אם תיווכח כי היזמים מנצלים את כוחם המונופוליסטי, הרי שצעד כזה יישקל בהחלט. " כל המטרה של הגז הטבעי והבאתו לצרכנים הוא לאפשר הפחתה בפליטות ושיפור התנאים הסביבתיים של גורמים ששורפים פחמימנים ולגרום לזה שהמערכת התשתיתית תביא לתועלות כלכליות עבור הצרכנים עצמם. חשוב וכדאי שהתעשיינים ידעו שמערכת התשתית היא אומנם פתוחה ואמנם אין תחרות מצד הספק עצמו אבל במידה ויהיה צורך להתערב, ואני מקווה שלא יהיה, אז שם נתערב. בשביל זה יש מפקח על המחירים ברשות הגז".