תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
כשהקלקר פגש את הבטון: תו תקן ירוק הוענק לחברת ESB
מערכת תשתיות 24 ביוני 2013 12:34 אין תגובות

3 בתי מגורים שנבנו בטכנולוגיה מיוחדת של חברת ESB המשלבת בידוד תרמי עשוי קלקר ובטון, קיבלו את תו התקן המצטיין בתחום הבנייה הירוקה מטעם מכון התקנים הישראלי

Print Friendly, PDF & Email
כשהקלקר פגש את הבטון: תו תקן ירוק הוענק לחברת ESB

כשהקלקר פגש את הבטון: תו תקן ירוק הוענק לחברת ESB

מכון התקנים הישראלי העניק תו תקן ירוק ומצטיין לשלושה בתים שנבנו במושב רמת רזיאל בשיטת הבניה ESB. הבתים שתוכננו על ידי היזם גיל יניב בשיתוף האדריכל יהודה לוי מהווים פריצת דרך בכל הקשור להתייעלות אנרגטית במבני מגורים. כך למשל, בטרם החלה הבניה בוצעו ניתוח של תנאי האקלים לרבות טמפרטורה, מבדקי לחות יחסית, משטר רוחות, עוצמת קרינת השמש וכמות המשקעים.

לטובת בידוד תרמי של מעטפת המבנים נעשה שימוש בתבניות ESB -Energy saving building ליציקת קירות בטון מבודדים. מדובר בשיטה שפותחה בישראל על ידי חברת "קל-קר עין כרמל" (הקיבוצית) שעושה שימוש בלוחות קל-קר מוכנים שמונחים כמו לגו ובתווך יוצקים בטון. כך מתקבלים למעשה קירות בטון חזקים ומבודדים – גם מבחינה ביטחונית וגם אקלימית. התבניות נותרות קבועות לאחר היציקה ומהוות בידוד תרמי חיצוני ועל ידי כך נמנע חימום של חללי המגורים, דבר שמקטין את הצורך במיזוג.

שלושת הבתים מספקים אוורור טבעי באמצעות חלוקת פנים מדוקדקת וקביעה מחושבת של מיקום החלונות. במבנה בעל שתי קומות נקבעו חלונות אוורור בסמוך לתקרת גרם המדרגות. בדרך זו, גרם המדרגות משמש כארובה ודרכו עולה האוויר החם ומתנקז החוצה דרך הפתחים הגבוהים. אפקט הארובה מייצר תנועה של אוויר טרי וקריר מתחתיתה ובכך מתאפשרת תחלופת אוויר תוך כדי סילוק חום.

רעיונות נוספים שיושמו במסגרת הבניה כללו בידוד תרמי של מעטפת הבית, שימוש במסה תרמית בקירות וברצפות, הפניות של פתחים שנועדו לניצול מיטבי של קרינת השמש לצורך חימום, יישום חלונות מבודדים והצללה. הגגות נבנו בשיטת "גגות הפוכים" ואף הם בעלי ערך בידודי גבוה, על גביהם פוזרו חלוקי נחל בהירים המקטינים את ספיגת החום על-ידי המשטח והעברתו לחלל הפנים. הרצפות עשויות מבטון מוחלק אשר מעלה את כמות המסה התרמית של המבנים ומאפשר ספיגת חום.

בשלושת הבתים תוכננו פתחים המאפשרים הארת החלל באור טבעי וצמצום השימוש בתאורה מלאכותית. הושקעו מאמצים לחיסכון במים שפירים, איסוף מי נגר וטיפול במים אפורים. הבתים נבנו בשני מפלסים באופן המשתלב עם תוואי הקרקע הטבעי. טרם הבנייה נבנו קירות אבן התוחמים את המגרשים באופן המונע "זליגה" של אתר הבנייה מתחומי המגרש ופגיעה בשטחים שמחוץ לגבולות המגרשים.

לדברי אילן ליאור, ממפתחי השיטה ומנהל ESB: "אנו שמחים על ההכרה של מכון התקנים בבניה הירוקה והייחודית שפותחה על ידי חברת קל-קר עין כרמל. אנו רואים ביקושים עולים וגוברים מצד אנשי מקצוע, בהם אדריכלים וקבלנים המבקשים להמיר שיטות בנייה ישנות לשיטות חדשות עם אלמנט סביבתי גבוה. גם בקרב בוני בתים ישנה התעניינות גדולה, מתחילת הבנייה מהווים הבתים מוקד עלייה לרגל למתעניינים בבנייה ירוקה. הבתים משמשים פלטפורמה להרצאות בכנסים, להדרכה ומתן ייעוץ לאנשי מקצוע בתחומי המועצה המקומית במטרה לקדם את נושא הבנייה הירוקה בישראל".

Print Friendly, PDF & Email
ESB בידוד בנייה ירוקה גיל יניב התייעלות אנרגטית יהודה לוי מכון התקנים הישראלי קלקר

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד