תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
כך נראית ההחלטה המפורטת על ייצוא הגז שתובא לאישור הממשלה
איתי שטרן 20 ביוני 2013 15:46 אין תגובות

שותפות תמר יחויבו בהנחת צינור נוסף שיחבר את המאגר לאשקלון, רוה"מ יוכל לייצא גז למדינות שכנות שלא מתוך עתודות הייצוא ומסקנות הועדה ייבחנו מחדש בעוד 5 שנים מהיום

Print Friendly, PDF & Email
כך נראית ההחלטה המפורטת על ייצוא הגז שתובא לאישור הממשלה

כך נראית ההחלטה המפורטת על ייצוא הגז שתובא לאישור הממשלה

ההחלטה שתובא לאישור הממשלה ביום א' (23 במאי 2013) בנושא ייצוא הגז תכלול לא מעט קביעות שישפיעו עמוקות על משק האנרגיה הישראלי בעשרות השנים הקרובות. מלבד ההחלטה הכללית על השארתם של 60% מעתודות הגז עבור צרכי המשק המקומי (540 BCM) מכיל המסמך שיוגש לממשלה מספר סעיפים נוספיפ שיש לתת עליהם את הדעת.

באחד הסעיפים הראשונים של ההצעה נקבע כי תוקם ועדה מיוחדת שתכלול את נציגי משרד ראש הממשלה ומשרד האנרגיה במסגרתה ייבחנו הדרכים המיטביות לקידום מכר הגז לצרכנים במשק המקומי ומחוצה לו. משמעות הדבר היא כי הממשלה והעומד בראשה מעוניינים לקדם בכל דרך את קידומו של הגז עבור התעשייה המקומית, וזאת בכדי להפוך אותו לדלק החדש שיניע את הכלכלה. כזכור, על פי הצפי של בנק ישראל, כבר בשנה הבאה צפוי הגז הטבעי לייצר אחוז נוסף בצמיחתו של המשק המקומי.

סעיף נוסף שמופיע בהצעה שתובא לאישור הממשלה קובע באופןכי הקמת מתקן ההנזלה של הגז (LNG) יוקם בשטחי ישראל. עם זאת, כותבי המסמך הוסיפו כי החלטה זו עשויה להשתנות, אם ייקבע אחרת במסגרת הסכם ביליטראלי. יש לציין כי מסקנות ועדת צמח כללו סעיף זהה לזה שצוין כאן אך אנשי משרד האנרגיה (ושאול צמח בראשם) חזרו שוב ושוב על דרישתם למקם את מתקן ההנזלה בשטחי ישראל פנימה.

פרטים נוספים שהובאו במסגרת המסמך: ראש הממשלה ושר האנרגיה מוסמכים לאשר אספקת גז טבעי ממערכת ההולכה למדינות שגובלות עם ישראל. עם זאת, המסמך לא מבהיר באילו מדינות שכנות מדובר ומשאיר בערפל את כמות הגז שיוכלו לאשר לטובת מטרות אלו. משמעות הדבר היא כי במקרה שראש הממשלה ירצה, מטעמים מדיניים, לשחרר ייצוא של גז טבעי למצרים, ירדן והרשות הפלשתינית – יוכל לעשות זאת ללא אישורים נוספים.

נקודה חשובה שמבצבצת בתוך ההצעה קובעת כי בעוד 5 שנים תובא ההחלטה לבחינה מחודשת, זאת בשל הצורך לבחון את צרכי המשק המקומי ולשנות את המלצות הייצוא לפי הצורך. המלצה זו מתעלמת מן העובדה שברגע שייחתמו עסקאות ייצוא דוגמת עסקת וודסייד, המדינה תתקל בבעיה קשה בבואה לשנות את עתודות הייצוא.

באשר לשותפות במאגר תמר קובע המסמך כי השותפות יחויבו בהנחת צינור נוסף שיחבר את המאגר אל חופי אשקלון (בנוסף לצינור שמחבר היום את המאגר לאשדוד). הדד ליין להקמת הצינור ומתקן הטיפול בגז נקבע ל-31 בדצמבר 2016. כמו כן נקבע כי רשיון האיחסון של תמר במאגר מרי בי (ים תטיס) שניתן לשותפות על ידי שר האנרגיה הקודם (ללא מכרז) , יותנה בהקמת הצינור שיוביל לאשקלון.

בסיום ההצעה מודגש כי על שר האוצר להכניס תיקון בחוק ששינסקי שיקבע כי המיסוי על הגז המיוצא לא יהיה פחות ממחירו בשוק המקומי. כמו כן, ההצעה קובעת כי בכדי להמנע ממצב של תכנוני מס, יש לוודא כי המיסוי על ייצוא הגז לא יוכל להנות מחוק לעידוד השקעות הון. משמעות הדבר היא כי הבעלים של תמר ולוויתן (דלק ונובל אנרג'י בעיקר) לא יוכלו להמנע מתשלומי המס הגבוהים כפי שעושים רבות מהחברות הגדולות במשק.

Print Friendly, PDF & Email
LNG בנימין נתניהו גז טבעי ייצוא גז טבעי מסקנות ועדת צמח משרד האנרגיה

איתי שטרן |להציג את כל הפוסטים של איתי שטרן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס