תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
שניב מאיימת לתבוע את נגב גז טבעי בשל עיכוב החיבור לרשת החלוקה
מערכת תשתיות 2 ביוני 2013 21:33 אין תגובות

בשניב יאלצו לחכות עוד חודש וחצי עד להזרמת הגז ממאגר תמר וזאת על אף שהסכם החיבור קבע כי בסוף מאי 2013 יחובר המפעל, שסובל מעלויות אנרגיה גבוהות במיוחד

Print Friendly, PDF & Email
שניב מאיימת לתבוע את נגב גז טבעי בשל עיכוב החיבור לרשת החלוקה

שניב מאיימת לתבוע את נגב גז טבעי בשל עיכוב החיבור לרשת החלוקה

מפעל הנייר שניב מאיים לתבוע את חברת חלוקת הגז "נגב גז טבעי" לאחר שחיבור המפעל לרשת ההולכה והחלוקה עומד להתעכב מעבר לצפוי. במהלך סוף השבוע פירסמו נציגי שניב הודעה בורסאית במסגרתה מדווח על העיכוב שיוביל להפסדים ניכרים במפעל הנייר שסובל מעלויות אנרגיה גבוהות במיוחד. חיבור המפעל לנקודת ה-PRMS (נקודת הפחתת לחץ לגז המוזרם מהצינור הראשי) באשל הנשיא שבדרום אמור היה, על פי שניב, להתקיים כבר ב-26.5 2013 אך עיכובים במתן אישורים סטטוטוריים מנעו זאת ,דבר שיביא לדחייה בת חודש – חודש וחצי.

"ביום 26.5.2013 הודיעה נגב גז לחברה (שניב תעשיות נייר) , כי אין בידה את האישורים המתאימים לצורך חיבור מפעלה של החברה לרשת החלוקה וכי היא נזקקת לפרק זמן נוסף על מנת להשלים את כל הבדיקות ולקבל את כל האישורים הנדרשים. נגב גז העריכה, כי פרק הזמן הדרוש לה לצורך השלמת התהליכים הנ"ל הוא כ- 30-45 ימים נוספים" נכתב בהודעה הבורסאית.

בשניב טוענים כי מדובר במחדל חמור שיביא להפסדים משמעותיים, בהם צריכה לשאת נגב גז טבעי. למעשה, הנהלת שניב אף מאיימת בתביעה ומציינת כי החיבור לרשת ההולכה והחלוקה היה אמור להסתיים זה מכבר בנובמבר 2012. בינתיים פועלים בשניב אל מול נגב גז ואל מול הרשויות הרלוונטיות על מנת להקדים את לוחות הזמנים ולהשלים את חיבורה של החברה לרשת החלוקה באופן מיידי. "כמו כן, בוחנת החברה את האפשרויות המשפטיות העומדות בפניה לאור הנזקים שנגרמו ונגרמים לה עקב העיכובים בלוחות הזמנים".

יש לציין כי בעוד שלמפעלי נייר חדרה יש הזרמה קבועה של גז טבעי מזה שנים הרי שבשניב סובלים מהוצאות אדירות בתחום האנרגיה הנובעות משימוש בדלקיפ פוסיליים יקרים ומזהמים. מצב זה הביא את החברה לחתום על הסכם מול נובל אנרג'י באופן ישיר, דבר שאמור היה להיטיב עם שניב ולהבטיח לה בטחון כלכלי, עם הזרמת הגז מתמר. אלא שציפיות לחוד ומציאות לחוד.

"שניב" היה המפעל הראשון שהתחבר לפרויקט החלוקה. חיבור והקמת צינור החלוקה לווה בקשיים ובמכשולים רבים (ביורוקראטיים, תכנוניים וסביבתיים), שעיכבו את הביצוע מאז 2006. בשלב מאוחר יחסית החליטה המדינה להתערב ולתגמל את המפעלים הדרומיים שיבקשו לעבור הסבה לגז טבעי. לצד "שניב" העניקה המדינה רבע מליון ש"ח גם ל"פיניציה מפעלי זכוכית", "חסין אש" ו"אסיה תעשיות כימיות".

ראוי לציין גם כי פסח ברנט, מנכ"ל שניב נאלץ לעבור דרך חתחתים בכדי לקבל את הגז הטבעי בשערי המפעל שלו. בעבר אף כתב מכתב לבכירי משרד האנרגיה וראש הממשלה במסגרתו דרש את גיבוי המדינה בכל נושא חיבורי הגז אל מול רשתות החלוקה ואל מול שותפות "תמר".

במהלך טקס השקת המתקן באשל הנשיא, אמר ברנט כי"אירוע זה הוא ציון דרך חשוב לתעשייה ולמפעל שניב, לאחר שבע שנים של מאמץ משותף, זהו אזור החלוקה הראשון שמחובר. כולי תקווה שלאחר שחובר אזור החלוקה הראשון, יחוברו עוד אזורים רבים לגז הטבעי. אני קורא לשאר המפעלים באזור, לעשות את כל המאמצים הדרושים מהם על מנת ליהנות ממהפכת הגז הטבעי".

Print Friendly, PDF & Email
גז טבעי מאגר תמר מערכת החלוקה נגב גז טבעי נובל אנרגי נתג"ז שניב תעשיות נייר

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס