המספרים החדשים גוררים אש מכל עבר. המשרד להגנת הסביבה דורש מספרים גבוהים יותר, איגוד מחפשי הנפט מאיים בפגיעה בצרכן הישראלי
משרד האנרגיה צפוי להמליץ: 40% ייצוא גז טבעי במקום 53%
משרד האנרגיה עתיד להפחית את עתודות הייצוא מ-53% (כפי שהמליצה וועדת צמח) ל-40%, זאת על רקע המחאה החברתית הגוברת. על פי דיווח שפורסמו אמש (ד') בכלי התקשורת, בסביבתו של השר לא הסתפקו בהמלצות שקבעו כי יש להשאיר עתודות גז למשך 25 שנה בלבד עבור המשק המקומי. עם זאת, הנתונים הנוכחיים הינם בגדר ספקולציות וגם משרד האנרגיה עצמו הבהיר כי "השר סילבן שלום מקיים בשבועות האחרונים ישיבות רבות בנושא, וכאשר יגבש את המלצתו הוא יביא אותה לדיון ולהחלטה בממשלה".
התגובות למספרים החדשים לא איחרו להגיע. השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, כתב כי "״ייצוא של 40% מהגז הטבעי כפי שפורסם, הינו הצעה שהוצגה בפנינו, אך עמדתנו שהצעה זו אינה עונה על הצריכים האמיתיים של אזרחי ישראל. היקפי הגז הטבעי אשר נשארים במסגרת ההצעה למשק הישראלי הינם קטנים מדי ולא מספיקים. על פי הבדיקות והניתוחים של הגורמים המקצועיים במשרד להגנת הסביבה הכמות הנדרשת כדי לעמוד באתגרי העתיד, הן בתחום האנרגיה, התחבורה והתעשיה היא 600 BCM גז טבעי״.
ח"כ דב חנין, הידוע במאבקו למען העברת הדיון על אישור מסקנות הועדה אל הכנסת, אמר כי "בשם יותר מ-60 ח"כים אנחנו דורשים שהדיון בשאלת ייצוא הגז תועבר להכרעת הכנסת. זו סוגיה בעלת משמעויות כלכליות, סביבתיות וחברתיות עצומות ואי אפשר לסגור אותה בעסקאות מאחורי דלתיים סגורות, תוך התעלמות מניתוחים מקצועיים רציניים ומעמדות הציבור הרחב. חייבים להעדיף את טובת המשק הישראלי ואזרחי ישראל על פני אינטרסים של הטייקונים והגדלת ריווחיהם".
גם עמותת אדם טבע ודין מיהרה להסתייג מההמלצות החדשות ומסרה כי "הניסיון להציג החלטה "חברתית" של הפחתת אחוזי ייצוא הגז היא מצג שווא, שכן אחוז הייצוא אינו רלוונטי כל עוד לא ברור כמה גז יש ברשות מדינת ישראל.אדם טבע ודין קוראת לממשלה שלא לקבל כל החלטה על ייצוא גז, לפני שיובטח כי כל המשק הישראלי יוכל להתבסס על גז למשך 50 השנים הבאות. כאשר מדובר בסחר במשאבים הלאומיים בעל השלכות כלכליות אדירות ממדים, החלטה חייבת להתקבל מתוך הסכמה ציבורית רחבה ואישור הכנסת".
באיגוד מחפשי הנפט והגז מיהרו להסתייג גם כן מן המספרים החדשים של השר שלום אך מן הכיוון ההפוך. "מדובר בהחלטה קשה שתפגע בכיסו של הצרכן הישראלי" כתבו נציגי האיגוד.