תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
המפגינים מחו מול ביתו של לפיד: "רוצים גז, לא רוצים גזירות"
נתי גרנץ 10 במאי 2013 10:46 תגובה אחת

עשרות מפגינים הגיעו אמש בכדי להפר את שלוותו של שר האוצר ומחו כנגד התקציב החדש וייצוא הגז. למראית עין, נראה כי ללפיד ולממשלתו צפוי קיץ עמוס מחאות קולניות במיוחד

Print Friendly, PDF & Email
המפגינים מחו מול ביתו של לפיד: "רוצים גז, לא רוצים גזירות"

המפגינים מחו מול ביתו של לפיד: "רוצים גז, לא רוצים גזירות"

שמונה בערב, מרכז שוסטר ברמת אביב ג', אחד מסמלי הסטטוס המובהקים של מעוז הבורגנות הישראלית. עשרות צלמי טלוויזיה ועיתונות מכתרים קבוצה קטנה של מפגינים המוחים כנגד התקציב החדש של שר האוצר יאיר לפיד. כתבי התקשורת נראים מאוכזבים מהנוכחות הדלילה, אך מעבר לפינה מגיעה קבוצה של כמה עשרות מפגינים שהלכו לאיבוד במרכז המסחרי ומפיחה חיים בקבוצה המנומנמת. חלק מהסיסמאות הבוקעות מהמגפונים מוכרות לכולנו מהמחאה החברתית של 2011 אבל אי אפשר להתעלם מהדרישה החדשה של המוחים "רוצים גז, לא רוצים גזירות".

בין המפגינים בולטת נוכחות נציגי השכונות והפריפריה – קבוצות ה"לא נחמדים ו"המעברה" ופעילי "מגמה ירוקה" המוחים נגד ייצוא הגז הטבעי לקראת החלטת הממשלה בשבוע הבא. לידי יושב איש תקשורת מוכר שמרים טלפון ללפיד ומציע לו לצאת אל המפגינים ולדבר איתם, שר האוצר כנראה לא מתלהב מהרעיון אחרי יומיים של מטח אש ציבורית ומצידו מברר כמה מפגינים וכלי תקשורת מתכוונים להגיע אליו הביתה. השניים מסכמים שצריך להיפגש בקרוב בזמן שאוהל מונף מעל ראשי המפגינים ומעגל מתופפים נותן קצב לקריאות "יאיר צא מהפייסבוק" 

התהלוכה יוצאת לדרך, עוד מפגינים מצטרפים ומעירים את השכונה שבדרך כלל הולכת לישון די מוקדם, דיירי המגדלים יוצאים למרפסות ומצלמים בסמארטפונים את אלו הקוראים להם "צאו מהמרפסת, המדינה קורסת". הרחוב הקטן בו מתגורר לפיד הפך ליעד מבוצר מוקף גדר חיה של שוטרי יס"מ ומג"ב, המפגינים דוחפים קצת את השוטרים שדוחפים אותם בחזרה אל הכביש. כנהוג בשנים האחרונות כולם מצלמים את כולם מכל זווית אפשרית, העיתונאים את המפגינים והשוטרים, השוטרים את המפגינים והמפגינים את השוטרים בעוד הם צועקים "אדוני השוטר גם אתה שווה יותר". 

הפגנה נגד יצוא הגז מול ביתו של יאיר לפיד. צילום: נתי גרנץ

"אדוני השוטר, גם אתה שווה יותר", שוטרי מג"ב מול ביתו של לפיד בהפגנת אמש. צילום: נתי גרנץ

התחושה באוויר מזכירה הקרנה מוקדמת לסרט המשך בו כבר צפינו כולנו. המפגינים מדברים על האכזבה הגדולה מהשחקן הראשי החדש שהיה אמור לשבור את החוקים אבל בחר בתסריט השחוק והידוע מראש. בניגוד למחאה הקודמת אנשים מדברים בגלוי על הצורך לפעול באלימות במקום בנחמדות, על תחושת בגידה ייאוש וחוסר תקווה, על היד הנשלחת שוב ושוב לכיס המחורר של מי שאין לו ומי שעוד מעט לא ישאר לו. את הזעם הם מפנים כלפי שר האוצר וה"מחוברים" – החברות הגדולות, הוועדים והטייקונים של נסיכות הגז הישראלית שזכו בכל הקופה ועכשיו רוצים לחלץ את הז'יטונים מהקזינו כמה שיותר מהר. ללפיד הם מפריעים לישון עם טוויסט קטן לשיר הילדים הידוע "ברלה ברלה צא החוצה, ביבי ושטייניץ יתנו לך עוגה".

כמה דיירים לא מרוצים בעליל זורקים ביצים מהמרפסות אל המפגינים ואלו ממהרים להקים מאחז אוהלים על הדשא המטופח. אחרים יורדים לצפות מקרוב באטרקציה החדשה בשכונה, חלקם משועשעים, יש גם כאלו המביעים תמיכה ואפילו מוזגים מים למי שגרונם יבש מרוב צעקות. מהניידת שחוסמת את הרחוב יוצא שוטר עם מגאפון שמכריז על ההפגנה כבלתי חוקית אבל נתקל במשיכת כתפיים כללית. השעה כבר מאוחרת וההפגנה מתרוקנת, כמה פעילים יושבים במעגל על הכביש ומתכננים את גל המחאות הבא, הפגנות, מיצגים ואמצעי הרעשה שלא היו מביישים אף מסיבה. נראה שהקיץ הולך להיות חם מהרגיל לעונה. 

Print Friendly, PDF & Email
גז טבעי יאיר לפיד ייצוא גז טבעי מגמה ירוקה מחאה תקציב 2013-2014

נתי גרנץ |להציג את כל הפוסטים של נתי גרנץ


« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. דוד.ש הגב 11 במאי 2013 בשעה 8:17

    אדוני שר האוצר.אני מחזק את ידך זאת החלטה של אמיצים.וההיסטוריה תשפוט אותך לטובה.אני תקווה שתקום ועדת חקירה של אלה שגרמו לגרעון ההזוי הזה.צריך להעמיד אותם לדין כולל את ראש הממשלה.
    יש דבר נוסף שגורם לעליית מחיר הדירות וזה לא מחסור בדירות.אתה חייב להטיל מס מלא על בעלי דירה שנייה ושלישית.חלק גדול מאזרחי המדינה שאבדו אמון בבנקים שומרים את כספם בנדלן ונהנים גם מרווח מהדירה וגם מתמלוגי שכירות גבוהים.אם תודיע שבתוך חצי שנה תתן להם להיפטר ללא מס מהדירות השוק יוצף באלפי דירות.

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס