תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
אירופה משיתה מכסי מגן גבוהים במיוחד על פאנלים סיניים
מערכת תשתיות 9 במאי 2013 12:42 אין תגובות

גובה המכס המסתמן יעמוד על 67.9% ויימשך כחמישה חודשים. לאחר מכן יאלצו ממשלות אירופה לקבל החלטה אם להמשיך את תוקף המכס לחמש שנים נוספות

Print Friendly, PDF & Email
אירופה משיתה מכסי מגן גבוהים במיוחד על פאנלים סיניים

 אירופה משיתה מכסי מגן גבוהים במיוחד על פאנלים סיניים 

מלחמת הסחר הסולארית בין האיחוד האירופי וסין מגיעה לנקודת רתיחה נוספת: סוכנות הידיעות בלומברג מדווחת היום כי האיחוד שוקל להטיל מכסי מגן על פאנלים סולאריים בגובה של עד 67.9% וזאת בכדי לנסות ולמנוע את הצפת השוק האירופאי בפאנלים סיניים שנמכרו במחיר מוזל במיוחד.  הועדה האירופאית שבוחנת את הסוגיה תצהיר על כוונותיה רק ב-6 ביוני אך נראה שבכל מקרה, גובה המכס צפוי לגדול באופן משמעותי. 

ההחלטה הנוכחית עתידה להשפיע באופן דרמטי על כ-100 חברות סולאריות הנמצאות בסין שאחראיות במצטבר על כ-50% מסך הייצור העולמי. הטלת המכסים הנה תוצאה ישירה של חקירה ממושכת מצד האיחוד האירופאי שביקש לבחון מהי דרך ההתמודדות הטובה ביותר אל מול הצפת השוק במוצרים שאינם ברי תחרות ברמת המחיר הנוכחית. כעת תכנס אירופה לשלב הבדיקה של הטלת המכסים ותיאלץ לקבל החלטה סופית בעניין לקראת סוף 2013. לאחר מכן תתקבל החלטה האם להמשיך אך הטלת המכסים בחמש השנים הבאות. 

בהינתן העובדה שאירופה מהווה היום את הלקוח הגדול בעולם לאנרגיה מתחדשת בכלל ולאנרגיה סולארית בפרט הרי שבסין מאד לא אהבו לקבל את הבשורה הנוכחית. "סין מתנגדת בנחרצות כנגד כל סוג של מגבלת סחר ותעשה כל שביכולתה בכדי להגן על המשק הסולארי הסיני" אמר יאו ג'יאן, דובר משרד המסחר של סין "אנחנו צריכים להגיע לנקודה של דיאלוג בכדי לפתור את המחלוקת". 

יש לציין כי כניסתה של התעשייה הסולארית מסין לאירופה הייתה מהירה במיוחד. נתונים שהתקבלו על ידי איגוד EuProSun מראים כי בעוד שב-2004 כמות הפאנלים הסיניים בשוק האירופאי עמדה על סכום הקרוב לאפס הרי שבשנת 2012 , הפאנלים והציוד הסיני מילאו כ-80% מהשוק. נתונים אלו היו לאחת מהסיבות המרכזיות לכך שהאיחוד האירופאי החל בחקירה הנוכחית, דבר שהביא בסופו של הליך גם להטלת המכסים. 

Print Friendly, PDF & Email
אנרגיה סולארית האיחוד האירופאי היטלי היצף מכס מלחמת סחר סין

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס