סין מתקשה לפתח את שדות הגז שלה בשיטת הפצלים בשל קשיים גיאולוגיים וטכנולוגיים גם יחד. עם זאת, עסקת ענק שנחתמה באחרונה עם Shell עשויה לשנות את פני הדברים
סין מתקשה לפתח את שדות הגז העצומים שברשותה
סין מתקשה לפתח את שדות הגז שלה בשיטת הפצלים. על פי דיווח בסוכנויות הידיעות, סין עושה כל שביכולתה בכדי לקדם את הפקת פצלי הגז וחפרה בשנתיים האחרונות לא פחות מ-60 בארות בכדי לנסות ולמצוא את עתודות הגז המיוחלות אך ללא הועיל. פועלי הקידוח לא הגיעו ליעדם והבארות נותרו מיותמות. לשם השוואה, בצפון דקוטה (מדינה רוויית משאבים) חפרו 60 בארות גז על פני עשור.
אלא שסין לא מתכוונת לוותר. על פי הערכות של מחלקת האנרגיה האמריקאית, מעצמת העל מכילה באדמתה עד פי שניים מכמות הגז שיש לארה"ב. המדובר בסכום בלתי נתפס שעשוי להגיע ל-1724 TCF, סכום שאם יתגלה בסופו של הליך, ישנה באופן מוחלט את מפת הצריכה של האנרגיה בעולם.
עד שסין תוכל להפוך למעצמת גז טבעי, היא זקוקה לעבור תהליך ממושך של למידה והתמודדות עם קשיים טכניים לא פשוטים. על פי גיאולוגים שבחנו את הסוגיה, שדות הגז הסיניים נמצאים בתוואי קרקע מורכבים במיוחד שמקשה את הפיכתם לשדות מניבים.
"סין היא בגדר פנים חדשות בתעשיית פצלי הגז" אמר דיוויד סיו, אנליסט אנרגיה של KPMG לוושינגטון טיימס "עם הזמן היא יכולה להפוך ליצרנית הגז הגדולה בעולם". בהמשך דבריו אמר סיו כי בכדי שסין תוכל להפוך למעצמת האנרגיה שהיא מבקשת להיות, היא תיאלץ לפתח את שדות הידע הטכני שלה באופן עמוק. בעיה נוספת בה נתקלים הסיניים היא ששדות הגז שלהם נמצאים לא פעם באזורים מרוחקים, אליהם קשה להנגיש תשתיות מים נחוצות בכדי לפתח את המאגרים בשיטת הפצלים.
המצוקות הללו, יחד עם העובדה שסין נחשבת גם היום לשוק לא יציב עם חוקים משלו, הביאו לכך שגופים זרים לא מביעים עניין רב בפיתוח שדות הגז. כך למשל, סין הוציאה ב-2011 שני מכרזים לפיתוח שדות גז אך עד עתה אף קרן הון לא הביעה התעניינות בפרויקטים. עם זאת, ניצן של שינוי חל כאשר במרץ האחרון חתמה "של" ההולנדית על הסכם פיתוח שדה גז עצום עם החברה הלאומית הסינית. צעד זה עשוי לפרוץ דרך לעסקאות נוספו בעתיד שיעזרו לסין לפתח את מלוא הפוטנציאל הטמון בה מבחינה אנרגטית.