טורבינת רוח חדש שפותחה באוניברסיטת וולונגונג האוסטרלית תוותר על להבי הפרופלור לטובת פאנלים שיסתובבו ברוטציה ויידמו לתריסים ונציאניים
פיתוח אוסטרלי: טורבינות רוח לסביבה אורבנית
העיצוב הקונבנציונלי של טורבינות רוח הוא המודל המוכר של טורבינות בעלות להבים שנראים כפרופלורים ענקיים. עם זאת יזמים לא חדלים לנסות לבנות מודל טוב ויעיל יותר לקצירת אנרגיית הרוח.
עיצוב חדש של צוות מאוניברסיטת וולונגונג (Wollongong) שבאוסטרליה אמור להיות לא רק שקט וזול יותר אלא גם להשתלב בבניינים ובגורדי שחקים. העיצוב שנקרא PowerWINDows נהגה על ידי צוות בהנהגתו של פרופסור פארזאד סאפאי (Farzad Safaei). חברת בירדון האוסטרלית תהיה זו שתבנה את אב הטיפוס לשם עריכת בדיקות נוספות, דבר שיוכל להוביל לייצור גרסה להפקה מסחרית.
סאפאי אמר כי הוא החל את הפרויקט על מנת להתגבר על מה שהוא תופס כחולשה בטכנולוגיית אנרגיית הרוח העכשווית. מטרותיו היו לאפשר ייצור מודולארי תוך כדי הפיכת הטורבינות לקלות יותר להתקנה והובלה וכן להפחית את טביעת הרגל הפיסית של הטורבינות כמו גם את הרעש שהן מפיקות. "רציתי ליצור טורבינת רוח שישתלבו טוב יותר עם סביבה חיה", אמר סאפאי.
כרגע לא נמסרו פרטים רבים על אופן פעילות המערכת של הטורבינה החדשה. עם זאת, נציגי האוניברסיטה מסרו כי העיצוב משתמש בפאנלים מסתובבים ברוטציה שדומים לתריסים ונציאניים, כאשר הלהבים נעים אנכית לייצור חשמל. לפי סאפאי העיצוב יתמזג טוב יותר בסביבה אורבנית ומרכיבי הטורבינה דמויי החלונות יוכלו אף להיצבע כך שיתאימו לבניינים שסובבים אותם.
עיצוב הטורבינה החדשה היא פרי מחקר בן 4 שנים של צוות האוניברסיטה. עם קצת מזל, החוזה הדו שנתי שלהם עם בירדון, תישא פרי בצורת מודל פונקציונאלי שיוכל לשמש לצורכי הערכה נוספת ומקצה שיפורים.