נתון זה ורבים נוספים עלו במסגרת יום עיון להנגשת המידע למעבר לתחבורה המונעת בגז טבעי דחוס. פלח התחבורה שיעבור הסבה ראשונה: ציי האוטובוסים והמשאיות
"עד 2025 ישראל תגמל מ-60% מהנפט אותה היא צורכת בתחבורה"
"עד 2020 עתיד לפחות השימוש בדלק קונבצינואלי בישראל ב-30%. עד 2025 המספרים צפויים להכפיל את עצמם" כך אמר היום (ד') אייל רוזנר, ראש התוכנית הלאומית לתחליפי דלקים במשרד ראש הממשלה במסגרת יום עיון שנערך בנושא "הנגשת מידע למעבר לתחבורה המונעת בגז טבעי דחוס- CNG". דבריו של רוזנר מגיעים כתהודה לתוכנית שפורסמה לפני מספר חודשים ובמסגרתה מבקשת המדינה להציע מעין "תוכנית גמילה" למשק הישראלי (והעולמי) מדלקים מבוססי נפט.
גם שלמה ולד, המדען הראשי במשרד האנרגיה סימן את הגט"ד (גז טעי דחוס) כפתרון האולטימטיבי כתחליף לדלק הקונבנציונאלי והבהיר כי נכון להיום "ל-cng יש ישימות טכנולוגית מיידית. צריך רק להסיר את החסמים ויש פתרון כלכלי מובהק לכל הנוגעים בדבר, כולל משאיות. אם שואלים למה דווקא CNG אז התשובה היא שאין פתרון אחד. כל פתרון מתאים לזמן מסויים, וה cng הוא פתרון ממש טוב עכשיו".
מדברים שעלו במהלך הכנס ניתן לראות כי משרד האנרגיה ומשרד התחבורה גם יחד מעוניינים באופן עמוק במעבר של ציי תחבורה ותחבורה כבדה (דוגמת משאיות ואוטובוסים) לגז טבעי דחוס, זאת בשל יתרונות ברורים מבחינה לאומית (הגמילה מצורך מתמיד בנפט), כלכלית (הוזלה משמעותית לצרכן) וסביבתית (הגט"ד מזהם הרבה פחות מבנזין ואפילו מגפ"מ).
בכדי לקדם את תחום ה-CNG בישראל, הוציא משרד האנרגיה מספר מחשבונים יחודיים, איתם ניתן יהיה לבחון את כדאיות הסבת הרכב- צי הרכב, תחבורה הציבורית ותחבורה כבדה- לתדלוק המבוסס גז טבעי. במחשבונים ניתן לעשות שימוש חופשי באתר המשרד ובכך לבחון את כדאיות ההסבה תוך כדי בחינה של שלל אינדיקציות דוגמת עלות רכישה, צריכת דלק, נסועה שנתית ועוד.
עידן עבודי, ראש תחום דלקים במשרד התחבורה שדיבר בכנס על הכנסת הגט"ד אל השוק הישראלי הבהיר כי " התחבורה צורכת כיום 20% מצריכת הדלקים במדינה ומשתמשת בכמחצית מתוצרי הנפט. הגענו להחלטה במשרד התחבורה ששווה לעבור לשימוש בגז טבעי. איך בדיוק, זו השאלה. כבר לפני שנה אושר תקן ישראלי לגז טבעי דחוס אוטומטיבי כאשר הגז עובר טיפול ובא להבטיח את התאמתו לדרישות הרכב. יחד עם מכון התקנים התחלנו לכתוב תקן בהקשר של מתן שירותי תחזוקה לכלי רכב המונעים בגט"ד. כמו כן החלו קביעת הליכי רישוי ובדיקות תקופתיות לכלי הרכב".
בהמשך דבריו אמר עבודי כי באוטובוסים קיימים היתרונות הגדולים ביותר בכל הקשור לגז טבעי "האוטובוסים נוסעים באזורים צפופים- החשיפה למזהמים יותר גדולה- מאד חשוב להעביר אותם לגט"ד. גם כשומוסיפים את עלויות תפעול, העלות הכוללת והרכישה, – התשואה היא הכי משתלמת".