אמש נפגשו מנהיג איראן, מחמוד אחמדיניג'אד עם נשיא פקיסטן, אסיף עלי זרדארי בנקודת הגבול שמפגישה בין שתי המדינות בכדי להכריז על תחילת עבודות הקמת התשתית לצינור
ארה"ב מתנגדת להנחת צינור נפט שיחבר את איראן ופקיסטן
ארצות הברית מתנגדת להנחת צינור נפט שאמור לחבר בין איראן לפקיסטן. אמש נפגשו מנהיג איראן, מחמוד אחמדיניג'אד עם נשיא פקיסטן, אסיף עלי זרדארי בנקודת הגבול שמפגישה בין שתי המדינות בכדי להכריז על תחילת עבודות הקמת התשתית לצינור. גורמים רשמיים של הממשל האמריקאי לא אהבו את שיתוף הפעולה בין הצדדים שמגיע כאלטרנטיבה שהציעו לגבי צינור נפט אחר שיזין את פקיסטן, דווקא מתורכמיניסטן. להנחת צינור זה כבר התקבלו ערבויות מצדו של בנק אסייתי מרכזי אך הבעיה המרכזית ביחס אליו היא שהתוואי המתוכנן לו עובר דרך אפגניסטן.
דוברת משרד החוץ האמריקאית, ויקטוריה נולנד, הגיבה לטקס החגיגי שנערך אמש בין הצדדים וציינה כי מדובר ברעיון רע. "הצעד הזה של פקיסטן, לוקח אותה לכיוון הלא נכון בדיוק בזמן שבו אנחנו מבקשים למצוא לה פתרונות בטוחים יותר שיפתרו את מצוקות האנרגיה שלה". בהמשך דבריה ציינה נולנד כי היא סקפטית לגבי התממשות הפרויקט האיראני – פקיסטני לנוכח העובדה שדיבורים אודותיו מתקיימים כבר מאמצע שנות התשעים. עם זאת, הבהירה נולנד כי במידה ושיתוף הפעולה אכן ייצא לפועל הרי שפקיסטן צפויה להכנס למדינות שיסבלו מסנקציות כמי שמייצרת קשרים עם איראן.
פקיסטן, מדינה המונה כ-190 מליון תושבים, נאבקת מזה זמן מה במשק אנרגיה בעייתי שמביא למצבים של הפסקות חשמל שכיחות. בשל כך, הנחת צינור הנפט מאיראן עשוי להוות עבורה מרווח נשימה משמעותי. אין זו הפעם הראשונה ששתי המדינות יוצרות קשר על בסיס צרכי אנרגיה. ב-2010 נחתם חוזה נוסף בין איראן לפקיסטן בדבר הנחת צינור גז שאמור להעביר גז טבעי מפארס, מאגר הגז העצום שבדרום איראן, לבין המחוזות הדרומיים של פקיסטן – בלוכיסטן וסינד. עלות הפרויקט נאמדה ב-2010 בסכום של כ-7 מיליארד דולר והייתה אמורה לעזור לאיראן להתמודד עם מצוקותיה הכלכליות בעקבות האמברגו שהחל כבר אז. גם לגבי הסכם זה הביעה ארה"ב התנגדות, זאת בסמוך להשתת הסנקציות הראשונות על איראן.