הרפורמה המתגבשת מייצרת התנגדות בקרב אנשי רשות החשמל שטוענים כי גם לאחריה תמשיך חברת החשמל לשמש כמונופול על בתחום הייצור, ההולכה והחלוקה
רשות החשמל נגד האוצר: מתווה הרפורמה צריך להשתנות
רשות החשמל יוצאת נגד יוזמת האוצר ביחס לרפורמה בחברת החשמל, כפי שהציג אותה לאחרונה חבר הכנסת איציק כהן מש"ס. כהן, שמנסה להתוות את הרפורמה בטרם תיפלט מפלגתו אל מחוץ למושבי הממשלה, הציע מספר סעיפים אליהם התנגדה הרשות. הסעיף הראשון אליו מתנגדת הרשות קשור בבניית והשמשת תחנות כוח ישנות של חברת החשמל.
בעוד שחברת החשמל מעוניינת בהשמשת תחנות כוח ישנות (על ידי חידוש רכיבים ושידרוגם) הרי שרשות החשמל מתנגדת לכך בשל העובדה כי צעד זה יעצים את כוחה של חברת החשמל במשק ויגרום לכך שהיא תעלה את רף הייצור שלה. אנשי רשות החשמל מבקשים לשמור על יעד הייצור שקובע כי תוך מספר שנים לא תעלה תפוקת ייצור החשמל של חח"י על יותר מסף ה-50%. מטרת היעד המספרי הוא פירוק מונופול הייצור בעוד שמקטעי ההולכה והחלוקה יישארו בידיה של חח"י.
על אף הסכמה ששוררת בין הצדדים (האוצר ורשות החשמל) בנושאי החלוקה וההולכה, הרי גם נושא זה הצליח להביא את הצדדים לכדי מחלוקת. בעוד שאנשי האוצר מבקשים להשאיר את מקטעי ההולכה והחלוקה בידי חח"י כפי שהם, הרי שרשות החשמל מבקשת להפוך אותן למעין תאגידים פנימיים שיהיו מנוהלים על ידי חברת החשמל אך כגוף נפרד. דרישה זו מגיעה בכדי למנוע אפשרות עתידית בה ינצל ועד עובדי החברה את כוחו בכדי למנוע חיבורי תחנות כוח פרטיות.
גם לרשות החשמל וגם לנציגי האוצר ברור כי רפורמה בחברת החשמל לא תוכל לעבור ללא אישור של הממשלה החדשה שתקום. עם זאת, הדיונים אודות הרפורמה הנוכחית ממשיכים להתקיים עד שאנשי האוצר החדשים ייכנסו לתפקידם. יש לציין כי יאיר לפיד, שר האוצר הבא ככל הנראה, התבטא בעבר לא מעט כנגד הוועדים הגדולים במשק וטען כי יש לעמוד מולם באופן איתן. אם יגשים את חזונו הקפיטליסטי, הרי שלועד עובדי חברת חשמל צפוי מאבק מסקרן ועיקש במיוחד בחודשים הקרובים.