משלחת ישראלית יוצאת לתערוכת הביו דלקים הגדולה בעולם
5 חברות אגרו-טכנולוגיה ישראליות ייצאו בשבוע הבא (12-14/3) לרוטרדם, הולנד, שם יתקיים, זו השנה השמינית, כנס הדלקים הביולוגיים – World Biofuels Market. בכנס ישתתפו למעלה מ- 1500 משתתפים מיותר מ- 80 מדינות, מעל 70% מהם בדרגי ניהולי בכיר. בין החברות המשתתפות: Petrobras, BP, British Airways, Boeing, ועוד.
בין החברות המשתתפות במשלחת, שהיא יוזמה של המטה לקידום השקעות ומינהל סחר חוץ במשרד התמ"ת ומכון היצוא, ניתן למנות את נטפים, TransBioDiesel, קיימא, מיג"ל וגרין סיטי. החברות יציגו במסגרת ביתן לאומי ישראלי את הטכנולוגיות שפותחו בארץ בתחום, ההולך וצובר תאוצה בשנים האחרונות.
עודד דיסטל, מנהל המטה לקידום השקעות העומד בראש תוכנית ניוטק, התוכנית הלאומית לקידום תעשיית האנרגיה והמים הישראליות אמר כי "לחברות הישראליות ניסיון רב בשדה האגרו-טכנולוגיה; שימוש יעיל במים, פיתוח זני צמחים חדשים ושיפור קיימים ועוד והן מחזיקות ביתרון בשוק הולך ומתפתח זה. ניתן לראות כי הן אף מובילות אותו בתחומים מסוימים".
בהמשך דבריו אומר דיסטל כי "רק בחודש האחרון נרשמו מספר השקעות זרות משמעותיות בחברות ישראליות מהתחום, עת פורסם כי חברת AlgaTechnologies העוסקת בגידול אצות נמכרה לקרן ההשקעות הבריטית GrovePoint Capital בכ- 50 מיליון דולרים, חברת Rosetta Green שעוסקת בתחום הנדסה גנטית של זרעים נמכרה בכ- 35 מיליוני דולרים לענקית הזרעים האמריקאי Monsanto (אחרי שכבר רכשה את EvoGene הישראלית העוסקת בתחום זה) וקרן ההשקעות הישראלית-קנדית-הולנדית GreenSoil הכריזה על השקת הקרן השנייה שלה להשקעה בחקלאות. עם עליית מחירי הנפט, נושא הדלקים הביולוגיים הולך ומתפתח בעולם ואנו מזהים כאן הזדמנות אמיתית עבור תעשיית האגרו-טכנולוגיה הישראלית".
אופיר גור, העומד בראש מחלקת אנרגיה חליפית ותחליפי דלקים בתוכנית ניוטק הוסיף כי "במסגרת התוכנית הממשלתית למיצוב ישראל כמרכז עולמי בתחום תחליפי הנפט, מושם דגש רב גם על קידום תחום הדלקים ביולוגיים, ואנו מעריכים כי חברות ישראליות בהחלט יוכלו לזכות בנתח משמעותי מהשוק העולמי בו".
במסגרת ההכנות לכנס, שיתקיים בתאריכים 12-14 במרץ ברוטרדם, פועלות הנספחויות המסחריות של משרד התמ"ת בהולנד, בריטניה, גרמניה ובלגיה לקביעת פגישות עם חברות ענק בינ"ל עבור החברות הישראליות המשתתפות.
מונסטנטו לא רכשה את אבוג'ן… יש לה כ-10% מהמניות ושיתופי פעולה עם החברה. גם לחברת באייר יש כ-5% ואף אחד לא אמר שהיא רכשה את החברה. רוב מניות החברה נמצאות בידי הציבור.