הפגנה המונית יצאה בסוף השבוע כדי למחות על תוואי צינור הגז. ראש מועצת עמק חפר איים כי באם יאושר תוואי הצינור, יעבור המאבק לבג"צ
המאבק מתעצם: כ-5,000 צעדו כנגד הקמת מתקני הגז בעמק חפר
המאבק כנגד הקמת מתקני קליטת הגז באזור עמק חפר הולך ומתעצם. ביום שישי האחרון צעדו כ-5,000 מתושבי האזור שביקשו למחות כנגד תוואי הקמת הצינור שיחבר בין מתקן קליטת הגז לים וכן כנגד הקמת המתקן עצמו באזור. מסלול הצעידה עבר לאורך נחל אלכסנדר והמרחב החקלאי שסביבו מתוכנן תוואי צנרת הגז. לאורך המסלול הוצגו מפות עם תכנון תוואי הגז והמפעלים שמתוכננים. חולקו פליירים, סטיקרים, מפות ושלטים. כמו כן חתמו הצועדים על עצומה נגד הקמת המתקנים.
הצעדה מצטרפת למספר פעולות שנעשו בשבועות האחרונים ביניהן סיכום על שיתוף פעולה במאבק בין ראשי הרשויות – עמק חפר, חוף כרמל ומגידו. בסיכום הוחלט לאחד כוחות למען טיפול מרבי של הגז בים במקום ביבשה. בנוסף התקיימה פגישה של ראש מועצת עמק חפר, סגנו ומטה המאבק עם שר האנרגיה, עוזי לנדאו.
רני אידן, ראש מועצת עמק חפר מסר בעקבות ההפגנה כי "אלפי האנשים שצועדים נגד הקמת מתקן זיקוק הגז הם הוכחה נוספת להתנגדות הרבה לתוכנית שכופה עלינו הממשלה. אנו חוזרים ואומרים, כפי שהבהרנו לשר האנרגיה, לא נאפשר הקמת מתקני זיקוק גז בעמק חפר במתכונת הנוכחית. אנו דורשים טיפול מרבי בים ואם לא יתחילו לדבר אתנו נמשיך להפגין, נגיש עתירות לבג"צ, ואם נצטרך, אף נחסום את הטרקטורים בגופנו. שמענו מעוזי לנדאו שהוא לא אחראי, נכון להיום אין אחראי והעסק מתנהל בהפקרות".
דברים אלו של אידן מיוחסים לטענת שר האנרגיה, עוזי לנדאו שאמר כי הוא אינו האיש שאחראי על הקמת מקתני קליטת הגז ביבשה. בעבר אמר לנדאו כי החלטות אלו ניתנות על ידי המועצה הארצית לתכנון ובניה, ולא על ידי ראשי משרד האנרגיה. כמו כן, לנדאו הבהיר בעבר כי מתקן לקליטת גז ימי אכן יוקם אך לצידו מחויב לקום גם מתקן יבשתי בשל חשש מתקלה במתקן הימי, שעשויה להיפתר רק לאחר זמן רב. השהייה כזו בתיקון המתקן הימי, עשויה לדעת לנדאו לייבש את ישראל מבחינה אנרגטית.
יוני ארי, ראש מטה המאבק מסר גם הוא בעקבות ההפגנה כי "זהו עוד שלב במאבק שלנו. לפני כמה חודשים היינו בודדים, אחר כך הפכנו למאות וכיום אנו אלפים. בעמק חפר חיים 40 אלף תושבים שעלולים להיפגע מהתוכנית הנוכחית. אנו לא מקבלים תשובות מספקות בנושא ביטחון, בטיחות, בריאות ואיכות סביבה, ולכן אנו אומרים בקול רם – זהו מאבק על חיינו ולא נסכים להתפשר עם המדיניות הנוכחית של שר האנרגיה, הממשלה והיזמים".
טיפול מלא של גז בים על גבי אסדה צפה במרחק של לא פחות מ 24 ק"מ