לחצים של קבוצות איסלאמיסטיות הביאו להכחשת המו"מ בין מפעלי הפוספטים בירדן לשותפות הגז הישראלי. יו"ר המפעלים הירדניים: "אנו נמצאים במו"מ מתקדם עם חברה אמריקאית"
יו"ר מפעל הפוספטים בירדן: "לא קיימנו מו"מ לרכישת גז ישראלי"
קולות סותרים מירדן: לאחר ששר האנרגיה הירדני אישר את המגעים בין חברת הפוספטים הירדנית לבין מפעלי ים המלח הישראליים, מגיעות ההכחשות. ג'מאל סאראייה, יו"ר מפעלי הפוספסטים בירדן, מסר אמש הצהרה ל"טיים" הירדני בה הוא מכחיש מכל וכל את הדיווחים על משא ומתן לרכישת גז ישראלי עבור המפעלים הירדניים. עם זאת, סאראייה הבהיר כי השותפה הקנדית במפעלים הבהירה כי תנהל מו"מ עם כל גורם אפשרי בכדי לנסות ולהפחית את עלויות הגז הגבוהות ממנו סובלים המפעלים.
לצד הכחשת המו"מ מול ישראל, אמר סארייאה כי החברה הקנדית ששולטת במפעל הפוספטים הירדני מנהלת מזה זמן משא ומתן עם חברה אמריקאית שאת שמה לא הסגיר. בהמשך אמר, כי נכון לעכשיו לא נסגרה העסקה מול החברה האמריקאית בכל הקשור למחירים, משלוחים ועוד. הצהרה זו של סראייאה מגיעה כסתירה מוחלטת לדבריו של שר האנרגיה הירדני מלפני יומיים, שהודיע חגיגית כי מדינתו תשמח לקבל את הגז הישראלי בכדי להקל על הוצאות האנרגיה של המפעלים.
ברקע הדברים ראוי לציין כי קבוצות איסלאמיסטיות המתנגדות לנורמליזציה עם ישראל הפעילו לחצים כבדים על הנהלת המפעל וקראו לה לבטל כל הסכם או מו"מ אפשרי בשל הסכסוך הישראלי-פלשתיני. אחד מאותם גורמים שהתנגד לעסקה הוא אלי אבו ג'נימה ששימש בעבר כדיקן הפקולטה להנדסה באוניברסיטת אל באיית. אבו ג'נימה כתב מכתב זועם לסאראייה בו ציין כי "עסקה עם ישראל תאפשר דריסת רגל נוספת לישות הציונית שמבצעת פשעים כנגד הפלשתינים".