השר ניסה לפייס את יו"ר מועצת עמק חפר אך הבהיר כי מתקן קליטת הגז יקום ביבשה בשל חשיבותו האסטרטגית למשק האנרגיה הישראלי
לנדאו לתושבי עמק חפר: "חשוב להקים את מתקן קליטת הגז ביבשה"
לאחר שלל הפגנות ודרישות מצד תושבי עמק חפר להפגש עם שר האנרגיה בדבר הקמת מתקני קליטת הגז באזורם, היום קרה הדבר. שר האנרגיה והמים ד"ר עוזי לנדאו ומנכ"ל משרדו שאול צמח, נפגשו היום (ה') עם ראש מועצת עמק חפר רני אידן, ונציגי התושבים בלשכתו בתל אביב לדיון בנושא הקמת נקודת קליטה לגז הטבעי.השר לנדאו ציין בפני ראש המועצה את החשיבות הרבה אותה מייחסת המדינה לגז הטבעי והיתרונות שלו למשק האנרגיה, לתעשייה ולסביבה.
"מדינת ישראל מייצרת כ-40% מהחשמל שלה באמצעות גז טבעי. נכון להיום, לאור הפסקת האספקה ממצרים, כל הגז הזה מגיע מנקודה אחד בלבד, שנמצאת באשדוד. מדינה אינה יכולה להיות תלויה בצינור אחד בלבד", אמר השר. "עמדנו על כך שצוות מקצועי המורכב מהאנשים הטובים ביותר יבחן את הנושא ויגיש את מסקנותיו. ההתקדמות נעשתה בהקפדה על כל הליכי התכנון המקובלים, באמצעות צוות מומחים מהארץ ומחו"ל שנבחר במכרז פומבי, כולל עבודה של חברה בינלאומית בעלת ידע וניסיון בתחומים הרלוונטיים הנוגעים לגז טבעי. את כל זה עשינו תוך שקיפות מלאה, פרסום כל החומר ותהליכי שיתוף ציבור מקיפים וכוללים".
עוד אמר השר: "אנחנו רואים בהקמתן של שתי נקודות קליטה לגז הטבעי באזור הצפון צורך אסטרטגי עבור המדינה. שיקול זה, ולא המיקום הגיאוגרפי של הנקודות עמד בבסיס המשימה שהוטלה על הצוות המקצועי". לאחר הליך זה, הציג הצוות בפני המועצה הארצית לתכנון ובניה מספר חלופות למיקום נקודת הקליטה. "ההחלטה הסופית על מיקום נקודות הקליטה של הגז הטבעי הייתה בידיה" הבהיר השר.
לנדאו התייחס בפגישה גם לשאלת הקמתו של מתקן ימי ואמר: "אנו רואים חשיבות אסטרטגית רבה בקידום מתקנים גם ביבשה וגם בים. יחד עם זאת, למען הביטחון האנרגטי של תושבי מדינת ישראל, קיימת עדיפות מובהקת למתקני גז טבעי ביבשה, מאחר ומתקנים יבשתיים מאפשרים תיקון תקלות ותאונות, תחזוקה ותפעול יעילים יותר ובלוח זמנים קצר בהרבה. תקלה במתקנים ימיים יכולה להשבית לחלוטין את מערך האספקה לשבועות, ולעיתים אף לחודשים ארוכים. זהו מצב שמדינה פשוט לא יכולה להרשות לעצמה". עם זאת, הבהיר שר האנרגיה והמים כי בכל מקרה, חלק מהטיפול בגז הטבעי ייעשה בים.
בסיום הפגישה אמר לנדאו כי על אף העובדה כי בשלב זה משרד האנרגיה והמים אינו אחראי להליך התכנוני, הוא רואה חשיבות רבה בשיתוף תושבי האזור בנעשה. "בהמשך לפגישות שיתוף הציבור אותן קיימנו עם התושבים במשך חודשים ארוכים, בשלב הנוכחי, במסגרתו נכנסים לעומקם של הפרטים, אמנם חיוני לראות את פרויקט קליטת הגז הטבעי מתקדם ומתבצע, אך לא פחות חשוב מכך – שתקבלו מענה הולם לכל החששות שלכם".
לא מאמין לו
חשוב להקים מפעלי זיקוק גז בים!!! חשוב יותר בטחונם של אזרחי מדינת ישראל!!!לא ניתן את נפשינו בידי פקידים מהועדה הארצית אשר החליטו על הקמת מפעלי זיקוק בעמק-חפר!!!אופן התנהלותם של מקבלי החלטות בלתי אמין בעליל, מזגזג, היושב בראש הפירמידה, השר לנדאו מסיר מעליו אחריות, אופן ההתנהלות מעלה את רף החששות!!! יוסר האיום לאלתר, טיפול מלא של גז בים!!!
תיבת כזבים ושיקולים מסחריים היא בסיס מעורער למגה פרוייקט , כשמטרת עשיית ההון היא אבן דרך, לא סופרים את האזרחים ,לא מתייחסים לתרחישים בלתי סבירים המעמידים אלפי תושבים בסיכון קיומי ממשי.
לא ניתן לסכן במזיד, בעבור נזיד שלמונים אלפי תושבים!
ייתכן ולתקן מתקן ימי ייקח זמן ממושך יותר מתיקון מתקן יבשתי – אבל זה לא אומר שתקלה כזו תשבית את אספקת הגז כליל. הרי השר עצמו ציין שיש צורך במספר נקודות חיבור, וכמובן שהסיבה לכך היא למנוע מצב שהשבתה של מתקן אחד תעצור את את כלל אספקת הגז. בנוגע לבטיחות – האם הבארות לא בים? האם הצינורות לא בים? האם הם לא מהווים נקודות תורפה שיש להן עליהם? והאם המצאות המתקן על היבשה בטוחה יותר? בודאי שהיא לא בטוחה יותר לתושבי האזור בה ייבנה המתקן. מצד אחד משקיעים כספים ומאמצים לטפל בסכנת מיכל האמוניה במפרץ חיפה ומהצד השני מגדילים את הסכנה (ומקטינים את איכות החיים) בבניית מתקנים יבשתיים. בקיצור, לא קונה את הטיעונים של השר.
"בסיום הפגישה אמר לנדאו כי על אף העובדה כי בשלב זה משרד האנרגיה והמים אינו אחראי להליך התכנוני, הוא רואה חשיבות רבה בשיתוף תושבי האזור בנעשה. "בהמשך לפגישות שיתוף הציבור אותן קיימנו עם התושבים במשך חודשים ארוכים…"
הממ…
קצת סותר את מה שכתוב בתחילת הכתבה :
"לאחר שלל הפגנות ודרישות מצד תושבי עמק חפר להפגש עם שר האנרגיה בדבר הקמת מתקני קליטת הגז באזורם, היום קרה הדבר…"
אין שיתוף פעולה מצד התושבים!
הגענו לגור בעמק ירוק ולא בעמק הגז, לא ייתכן שתפגעו באורח חיים בצורה אנושה כ"כ בקלות הדעת, תמצאו לכם אזורים לא מיושבים…
אדון עוזי לנדאו, מי שמך להיות משמיד מועצה שלמה וישובים רבים בארץ ישראל? אדון עוזי לנדאו- האם אתה ישן בלילה על רצח המון עתידי שהיום אתה קובע? האם אתה חי עם עצמך בשלום? אדון עוזי לנדאו- ברעננה גם היית מסיר אחריות? כמה מעטפות קיבלת??? קח אחראיות, אתה כבר לא ילד, מתקן הגז יבנה בלב הים כמו בכל מדינה מתוקנת!!!!!
מזמן ידוע שבמקומותינו בעל המאה הוא בעל הדעה ולכן נשאלת השאלה מי אחראי על האינטרס הכלכלי? או במילים אחרות מי הוא זה שיאמר ליזמים מהן הדרישות ומשמעותן הכספית? אם זהו השר לענייני אנרגיה אזי הוא מחוייב לא רק ליזמים כי אם (ובעיקר) לתושבים ולאזרחים. בקיצור, השר לנדאו – קח אחריות וספק לנו תשובות מלאות ורציניות. בודאי שלא מתחמקות שכאלה.
הטיעון של השר לנדאו לא מתייחס לטענות התושבים!! אנחנו גם רוצים גז לאזרחי המדינה!! אנחנו לא מוכנים להיות "מגש הכסף" תרתי משמע של מדינת ישראל לפתרון נושא הגז. כבוד השר לנדאו, האם תקלה בבריאות ו/או בחיי האזרחים, שאינה ניתנת לתיקון, עדיפה על תקלה בים שניתנת לתיקון!!! כיצד ניתן להציב האחת כנגד השניה את האפשרויות הללו כאשר ישנו פתרון לזיקוק הגז בים??? מי אחראי על המחדל אם לא השר האחראי להובלת כל התהליך האם תופעת הש"ג חוזרת על עצמה גם בפרוייקט לאומי בסדר גודל כזה?? כבוד השר, עדיין לא מאוחר לשנות את המדיניות ולתת הוראות פעולה חד משמעיות לזקק את הגז בים ולבנות יציאות צפונית לחלוקת הגז לאזרחי המדינה בלי לסכן את חייהם.
תקלה, אסון, פיגוע, פגיעה בים – מסכנים הדגים.
תקלה, אסון, פיגוע, פגיעה ביבשה – מסכנים האנשים.
השר טוען ש"למען ביטחון אנרגטי של תושבי מדינת ישראל קיימת עדיפות מובהקת למתקני גז ביבשה מאחר ומתקנים יבשתיים מאפשרים תיקון תקלות ותאונות וכן תחזוקה וטיפולים יעילים יותר ובלו"ז קצר בהרבה".
במקרה תקלות ותאונות עדיף שהם יקרו ביבשה. זו הסיבה ששר האנרגיה מעדיף טיפול ביבשה.
ועל זה כל המאבק.
עדיף שתקלה או תאונה (או פיגוע, או פגיעה) יקרו בים הרחק מאוכלוסיה אזרחית.
מה שטוב לתורכים בוודאי טוב גם לישראלים.
בשבוע שעבר נמסר שמתקיימים מגעים נמרצים עם התורכים לייצוא גז שיזוקק במלואו על אסדות בים.
אם לתורכים אפשר לזקק גז בים בוודאי שניתן גם בשביל הישראלים.
שלוש שנים משרד האנרגיה מחפש היכן להקים מתקני זיקוק ביבשה ובכל מקום נתקל בהתנגדות מוחלטת ומוצדקת של התושבים.
התנגדות מוחלטת !!!
באותן 3 שנים ניתן היה לתכנן ולהקים, ולחתום על המוגמר, מתקנים על אסדות בלב ים – ללא התנגדות תושבים ואפילו ללא התנגדות דגים :).