במהלך כנס איגוד בנייה ירוקה נאמו דוברים מטעם עיריית תל אביב וצה"ל שקבעו כי בשנה הקרובה יאומץ התו החדש לבנייה ירוקה, דבר שעתיד להשפיע באופן דרמטי על ההתייעלות האנרגטית בתחומם
צה"ל ועיריית תל אביב יאמצו תקני הבנייה הירוקה
בכנס שערכו השבוע איגוד חברות אנרגיה מתחדשת והתייעלות אנרגטית במשותף עם המועצה הישראלית לבניה ירוקה, במסגרת תערוכת קלינטק 2013, הצהירו גורמים שונים ובהם צה"ל ועיריית תל אביב על כוונתם לאמץ את התו החדש לבניה ירוקה (5281) כמחייב מבחינתן. אורן משה, רכז אנרגיה באגף תקציבים באוצר אמר במהלך הכנס כי "לישראל אינטרס מובהק להגדיל את היקפי ההתייעלות האנרגטית. בתכנית הכלכלית הקרובה נשקול להגדיל את ההשקעה המשקית בתחום".
איתן פרנס, מנכ"ל האיגוד קרא לראשי הקואליציה המתהווה לקדם את הבנייה הירוקה. "אנו קוראים לראשי שלוש המפלגות הגדולות: נתניהו, לפיד ובנט לקבוע יעד לאומי לבניה ירוקה, לקבוע חובת גילוי דירוג אנרגטי של דירות חדשות (במפרט לרוכשי דירה) ולאפשר הטבה במשכנתאות לרוכשי דירות ירוקות. מהלך לאומי של בניה ירוקה יספק אלפי מקומות עבודה חדשים, מקצועות חדשים וחסכון מצטבר, כמו גם יתרונות לרוכשי דירות חדשות" דברי פרנס.
סא"ל אלי פז, מאט"ל בצה"ל אמר במהלך הכנס: "אנו לקראת יציאה בתוכנית מטכ"לית מסודרת וכלל צה"לית עם יעדי חסכון של חשמל ומים. לפי תוכנית זו, בשנה הראשונה אנו צופים צמצום של 1% בחשמל, ו15% במים. לאחר 5 שנים אנו צפויים לראות הפחתה של 7.5 אחוזים בחשמל, ו-15% במים. יעדים אלו יושגו הרבה בזכות אימוץ התקן החדש לבניה ירוקה ותרגומו לכדי פקודה לבניה ירוקה שבה כל פרויקט חדש יהיה לפי עקרונות הבניה ירוקה. זוהי בשורה של ממש בידיעה שכל הפריסה העתידית של צה"ל תהיה לפי עקרונות הבניה הירוקה. ההצלחה שאנו צופים מבוססת על הטמעה של תפיסה חדשה שבה אנו מסתכלים נקודתית על כל יחידה צה"לית כאל יחידת רווח והפסד. הסתכלות זו מאפשרת לנו לתפור פתרונות ירוקים ספציפיים לכל יחידה ויחידה ובכך להוביל לשינוי המיוחל"
ד"ר גיל פרוקאטור מאגף איכות אוויר ושינוי אקלים במשרד להגנת הסביבה התייחס לתוכנית המענקים של המשרד להגנת הסביבה ומשרד התמ"ת שבו אושרו עד כה מעל 200 פרוייקטים של יזמים, במגוון רחב של סקטורים. "פוטנציאל ההפחתה של התוכנית עולה על כ-450 אלף טון מדי שנה, עד לשנת 2020 לפחות. עיקר הפניות בחומי מיזוג אויר ואקלום של מבנים, תאורה, ייצור חשמל, תחבורה כגון קטנועים חשמליים ועוד. חשוב להבין שהתוכנית היא כזו שבא המדינה משקיעה עד 20% ואילו ההשקעה בפועל עומדת על ממוצע של 14%. המשמעות היא שהסקטור הפרטי מביא עמו את 86% הנותרים. עד כה, הצלחנו למנף מעל ל-55 מליון שקל השקעה באופן חסר תקדים. כעת, בכוונתנו להשיק מנגנון נוסף לסיוע לפיתוח בר קיימא עם דגש להתייעלות אנרגטית לעסקים קטנים ובינוניים ובו יושם דגש ייחודי לליווי ויעוץ פיננסי לאותו בעל עסק בכדי שיוכל לגייס את ההון הרצוי.
הילה ביניש, מנכ"לית המועצה הישראלית לבניה ירוקה אמרה במסגרת הכנס כי "עצמאות אנרגטית במבנים אינה ססמה ריקה מתוכן אלא הופכת לצו השעה לנוכח הכוונות של הממשלה הנכנסת לצאת בתנופת בניה שתתגבר על מצוקת הדיור. תכנון מושכל של המבנה, צמצום צריכת האנרגיה של מבנים, לצד הטמעה של מערכות לייצור אנרגיה עומדים בבסיס התפיסה הכוללת של בניה ירוקה. חלון ההזדמנות הקיים בפנינו לנוכח תנופת הבניה הצפויה, לדאוג שהמבנים החדשים יוקמו בהתאם לסטנדרט מתקדם קיים, אך הוא הולך ונסגר. אנו שמחים לגלות שעיריית תל אביב הצטרפה לערים רעננה והרצליה בהפיכת התקן החדש לבניה ירוקה למחייב בבניה חדשה כאשר בשלב הראשון החובה תחול על רבי קומות בלבד (מבנים מעל כ-9 קומות, מגדלי תעסוקה מעל 20 קומות ומגדלי מגורים מעל 30 קומות). אנו מצפים מהמעגלים העוסקים בתחום ללמוד מערים אלה ולהטמיע באופן מושכל והדרגתי את התקן החדש לבניה הירוקה ולהוביל למהפיכה בצריכת האנרגיה של ישראל".
כמות היישומים בחסכון באנרגיה הינה עשירית מהדיבורים על כך