הבקטריה, שחיה במים עמוקים ובתנאי אור דחוקים, ממירה עד 100% מהאור שהיא אוגרת לאנרגיה חשמלית
מחקר: בקטריה ייחודית תייעל נצילות הפאנלים הסולאריים
מחקר חדש מאוניברסיטת קיימברידג' חקר בקטריה ייחודית המתקיימת במי אוקיינוס עמוקים במיוחד. הבקטריה, שתנאי הקיום שלה כופים עליה חושך כמעט מוחלט, סיגלה לעצמה יכולות לרתום את כמויות האור המועטות שהיא סופגת ולהפוך אותם לחשמל בצורה יעילה ביותר. למעשה, על פי אותו מחקר, תהליך של פוטוסינתזה שעושה הבקטריה יכול להשתמש ב-100% מהאור שמצטבר אצלה ולהופכו לחשמל. לשם השוואה, פאנל סולארי עושה בממוצע שימוש של כ-15% מסך כל האור שנקלט בפאנל.
כעת בוחנים החוקרים של קיימברידג' האם ניתן יהיה לעשות אדפטציה של אותה בקטריה (Green sulfur (bactery לתחומי קצירת השמש בתחום האנרגיה והחשמל הסולארי. תחום המחקר הזה שנקרא "ביולוגיה קוונטית" נמצא אל מחוץ לתחומי הפיזיקה הקוונטית המוכרת.
אורגניזמים שעוברים תהליך פוטוסינתזה עושים זאת על ידי רשת של פיגמנטים המוחזקים על ידי מבנה פרוטאינים או כפי שהמדענים מכנים אותם: קומפלקס של פיגמנטים ופרוטאינים. מבנה זה הוא שמאפשר את קצירת האלקטרונים והפיכתם לאנרגיה חשמלית. על פי המחקר, מה שמייחד את הבקטריה הגופריתית היא העובדה שבניגוד לאורגניזמים אחרים, האלקטרונים יכולים לנוע בתוכה מבלי לאבד את סגולתם האנרגטית.
כידוע, הגברת נצילות התא הסולארי והפאנל הסולארי היא אחת השאיפות המרכזיות של התעשייה כולה. ככל שתגבר עוצמת הנצילות של התא הסולארי, כך נזדקק לפחות פאנלים ולפחות השקעות. בשנים האחרונות הפך שדה המחקר הזה לנפוץ ביותר עבור החברות הסולאריות. עד כה, נראה שאחת התוצאות המרשימות ביותר הייתה של חברת Alta שהצליחה לייצר תא סולארי עם נצילות של 28.8%. עם זאת, תאים אלו נחשבים יקרים במיוחד ולכן לא מסחריים באופן יחסי.