הממירים החדשים של חברת "Power One" מיועדים להמרת אנרגיית DC המגיעה מהפנל הסולארי למתח AC. כך מתאפשר חיבור ישיר לרשת החשמל וניצול האנרגיה המיוצרת באמצעות הפנלים הסולאריים
המיקרו אינוורטר יחבר את הפאנל הסולארי היישר לרשת החשמל
כותב המאמר: ויטולד פינקלר
חברת פאוור וואן המתמחה בתחום הממירים למערכות אנרגיה מתחדשת (Solar & Wind), יצאה לאחרונה לשוק עם סדרת ממירים מהפכניים המשנים את תפיסת המערכת הסולארית אליה הורגלנו בעבר – סדרה שזכתה לשם Micro Inverter. בישראל המוצר נמצא כעת בהליך קבלת אישור התקן.
מוצרי סדרת Micro Inverter העונים לשם Micro-0.25-i | Micro-0.3-i הם למעשה ממירי 250-300 וואט המיועדים להמרת אנרגיית DC המגיעה מהפאנל הסולארי למתח AC. כך מתאפשר חיבור ישיר לרשת החשמל וניצול האנרגיה המיוצרת באמצעות הפאנלים הסולאריים.
שיפור תנאי הבטיחות
המהפך התפיסתי שבא לידי ביטוי בשיטת Micro Inverter נובע מהעובדה שאין במערכת זאת כבלי DC של מתח גבוה. כתוצאה מכך, מדובר במערכת בטיחותית הרבה יותר משאר המערכות המותקנות כיום. בנקודה זו חשוב לציין כי נושא הבטיחות מהווה היום עכב אכילס ברוב המערכות הסולאריות. למעשה, עד להופעת ממירי Micro Inverter, טרם הוצג פתרון משביע רצון בעניין.
ניקח לדוגמא מקרה בו פרצה שריפה במבנה בו מותקנת מערכת סולארית. במקרה כזה, ניתוק החשמל אינו מנתק את מתח ה-DC המגיע מהפאנלים הסולאריים. בעת תיפעולו של אירוע מן הסוג הזה, אלו המטפלים בכיבוי והצלה של המבנה פועלים תחת ההנחה כי מתח החשמל נותק וכיוון שהמתח המגיע מהפאנלים הסולאריים לא נותק, הדבר מהווה סכנה של ממש עבור אותם אנשי הצלה. לצערנו, כבר אירעו מקרים בהם אנשי הצלה נפגעו בנסיבות כאלו.
כאשר מערכת סולארית מבוססת על Micro Inverter, ניתוק מתג החשמל הראשי יוריד גם את כל מתחי המערכת עד לרמה של פאנל בודד. שם, רמת המתח DC היא נמוכה ואינה מסכנת איש. גם אם תיווצר נגיעה ישירה במוליכים חשופים לא צפוי לקרות אסון.
אופטימלי לשוק הביתי
אך לא רק בזכות היתרונות הבטיחותיים מתהדרת Power-One במוצרי Micro Inverter. בנוסף לענייני בטיחות, מערכות מבוססות Micro Inverter מצטיינות באמינות, בנצילות גבוהה ובאי תלות מוחלטת בין ביצועי הפאנל הסולארי הבודד לבין מצבם וביצועיהם של הפאנלים האחרים במערכת. בניגוד למערכות הסטנדרטיות בהן יש צורך למקם קבוצות פאנלים בתנאים זהים על מנת למנוע הפסדים בשל השפעות הדדיות, כאן ניתן למקם כל פאנל כרצוננו בהתאם לתוואי השטח באתר. הדבר מהווה יתרון עצום במיוחד במערכות ביתיות, בהן לעתים קרובות יש צורך למקם את הפאנלים במיקומים שונים וזוויות שונות על מנת להתאים לנתוני הגג הקיים.
על ניהול הבקרה ברשת
את האינפורמציה לגבי נתוני יצור החשמל של יחידות Micro Inverter ניתן לראות על גבי יחידת AURORA CCD, המתחברת באופן פשוט בתקשורת אלחוטית לכל אחד מהממירים המותקנים. יחידת תקשורת זו, גם היא מבית Power-One, מסוגלת לתמוך בכמות של עד 30 Micro Inverters. בדומה למערכות אחרות מבית Power-One, הנתונים שיועברו יישמרו ב- Web-Portal ויהיה ניתן לעקוב אחריהם ברמה יומית, כמו גם להציג את נתוני העבר.
לסיכום, סדרת מוצרי ה-Micro Inverter של "Power One" מביאים לשוק המערכות הסולאריות בשורה של ממש בהיבטי בטיחות ואופטימיזציה של ביצועים – בעיקר עבור השוק הביתי. ממירים אלו, כמו שאר ממירי Power-One מאפשרים ניטור ובקרה מתקדמת ובכך מספקים ללקוח תועלת רבה, אמינות גבוהה, וניצול מקסימלי של שטח הגג.
כותב המאמר הינו מהנדס חשמל ואלקטרוניקה מחברת מגוון טכנולוגיות והנדסה, מומחה בכיר למערכות סולאריות מבית Power-One
כל היתרונות שצויינו כאן קיימים כבר מזמן בסולארדג' .
ממש לא!!! בסולארדג' כל פאנל מחובר ל-DC BUS שהמתח שלו גבוה ממתח המוגדר כ-SELV ז"א(60V DC).בנוסף, ממירי סולארדג' מתחבריםמהפאנלים לממיר ולאחר מכן ל-AC. ממירי ה-MICRO מתחברים ישירות מהפאנל למתח AC וכלל אינם מצריכים שימוש בכבלי DC.
פיתוח מעניין- השאלה מהי הנצילות של כל מיקרו ממיר ? יש להשוות את הנצילות של המערכת הסולארית,ברמה שלהממירים, לממירים רגילים שקיימים ועובדים בשטח.