הסרט, שנכתב על ידי מאט דיימון מבקש לעשות לתעשיית הפרקציה מה שעשה "אמת מטרידה" של אל גור לתעשיית הפליטות. בחברות האנרגיה כבר הכינו קמפיין נגדי
סרט הוליוודי חדש יוצא נגד תעשיית הפרקציה בארה"ב ומחולל סערה
דיונים על שיטת הפרקציה הפכו לנושא לוהט בקרב תעשיית האנרגיה האמריקאית. השיטה, במסגרתה מוחדרים כמויות אדירות של מים ואוויר לבטן האדמה, בכדי לשחרר מתוכה עתודות של גז טבעי ונפט הפכו לסלע מחלוקת בין אנשי תעשיית האנרגיה והסביבה. כוכבים מוכרים דוגמת ליידי גאגא ויוקו אונו הצטרפו למאבק נגד הפרקציה אך למרות זאת הדיון לא חצה את גבול הפורומים הסביבתיים.
כעת מגיע לאקרנים סרט אמריקאי חדש בשם "הארץ המובטחת" בבימויו של גאס ואן סנט ("סיפורו של וויל האנטינג", "מילק") ובמרכזו איש חלקלק מתעשיית הנפט שמבקש לקנות את הסכמתם של תושבי פנסליבניה באשר לאותם פרקציות, אותן הוא מבקש לקדם בשטחי האדמה שברשותם. הסרט, בכיכובו של מאט דיימון, הצליח להפוך למטרד רציני עבור אנשי תעשיית האנרגיה האמריקאית שרואים בשיטת הפרקציה דרך מהירה להשגת גז טבעי ובתוך כך להביא להפיכתה של ארה"ב לעצמאית אנרגטית תוך שנים ספורות. נציגי התעשייה נלחצו כל כך ומיהרו להכין קמפיין נגדי לקראת יציאת הסרט, בכדי למנוע את תשומת הלב השלילית שהסרט עתיד לייצר.
אחת מהטענות של אנשי תעשיית האנרגיה קבעה כי יוצרי הסרט משוחדים בדעותיהם על תעשיית הפרקציה שכן מי שמימן את הסרט הם כספי קרנות המגיעים מאיחוד האמירויות. לטענת אנשי התעשייה האמריקאית, לאנשי האמירויות יש אינטרסים מובהקים לצאת כנגד תעשיית הפרקציה האמריקאית שכן זו מבטיחה עצמאות אנרגטית לארה"ב תוך שנים ספורות, דבר שיאיים על יציבותה של קטאר ושאר חברותיה במדינות אופ"ק.
מאט דיימון מצידו, מיהר להבהיר כי הסרט אינו נוצר כמסע האשמות כנגד תעשיית הפרקציה אלא "מבקש לפתח שיחה בנושא הזה" אמר דיימון "זה לא שחיפשנו לעשות סרט על פרקציה אלא יותר על הזהות האמריקאית, על האנשים האמיתיים. מהבחינה הזו העיסוק בפרקציה היה מושלם בגלל שהוא מעלה שאלות של חשיבה לטווח ארוך אל מול חשיבה לטווח קצר".
עם זאת, רוברט.פ. קנדי ג'וניור, בנו של הסנאטור המפורסם ומי שידוע בדעותיו ה"ירוקות" כתב בבלוג שלו כי כשדיבר עם דיימון, דעותיו היו נחרצות הרבה יותר. "זה הרי ידוע שהפרקציה מזהמת את האוויר והמים שלנו" כתב קנדי על דברים שאמר לו לכאורה דיימון "רצינו להראות איך התעשייה הזו קורעת קהילות שלמות, חותרת תחת הדמוקרטיה, משחיתה מנהיגים ומוציאה את המעיים לערכים האמריקאיים".
מנגד, עולות טענות לא פשוטות מצד אנשי תעשיית הפרקציה בפנסליבניה שטוענים כי דיימון ניצל את סיפורם לטובת הסרט. מייקל קנאפ, איש נדל"ן אמיתי שעובד עבור תעשיית הפרקציה מיהר להגיב לסרט וטען כי יוצריו שיקרו לו כשאמרו שלא יצאו נגד התעשייה. "רוב מוחלט של התושבים כאן תומך בתעשייה. זהו מקור הפרנסה המרכזי שלנו. כשאני התחלתי לעבוד בתחום היינו שישה אנשים. עכשיו אנחנו מאה. לא מדובר כאן באנשים עשירים שמבקשים להפוך עשירים יותר אלא באנשים שמציעים לאנשים אחרים תקווה ואפשרות לקורת גג חדשה. אנשים חושבים שאנחנו הולכים להרעיל את האדמה והמים אבל אנחנו חופרים כאן כבר 60 שנה ויש פה 14,000 בארות. אתה עדיין לא רואה כאן גז שיוצא מהברזים".
דבורה נרדון, מי שעומדת מאחורי הקמפיין Beyond Natural Gas טוענת כי הסרט עוסק יותר באופציית הסירוב של תושבים וקהילות כנגד הפרקציה ולא בפרקציה עצמה. "יש כאן עיסוק יותר מעמיק בדמוקרטיה וביכולתה של קהילה להיענות בחיוב או בשלילה לגבי סוגיא כזו. יש מדינות רבות בארה"ב שזה בכלל לא נתון לשיקול דעתם של התושבים ואז גופי האנרגיה יכולים לעשות מה שהם רוצים. אפשר לקוות שהסרט יפתח בדיון ויהפוך את הדיון על פרקציה לכזה שיהיה מוכר בכל בית".
לצפייה בטריילר של הסרט המדובר, הקישו כאן.