ההתנגדויות הוגשו כנגד חברת טריפל M המבקשת להקים את תחנת הכוח בהספק של כ-400 מגה וואט באזור הסמוך למיכל אמוניה ענק ומרכז קניות הומה
2,000 התנגדויות הוגשו כנגד תחנת הכח בבאר טוביה
2,000 התנגדויות הוגשו לועדת התכנון הלאומית (הות"ל) כנגד הקמתה של תחנת כוח פרטית באזור התעשייה הסמוך לקריית מלאכי שבמועצה האזורית באר טוביה. ההתנגדויות הוגשו לקראת דיון בורר מטעם הות"ל על ידי הקליניקה המשפטית של מכללת ספיר וזאת לאחר שבג"צ שהוגש בנושא קבע כי יש להמתין לפסיקת הבורר בסוגיא.
המדובר בתחנת כוח פרטית שעתידה לפעול על בסיס גז טבעי ולספק כ-400 מגה וואט לרשת הארצית. מי שמחזיק באותו השטח היא חברת טריפל M בבעלותם של מוטי פרידמן (לשעבר יו"ר חברת חשמל) משה טרי ואברהם ננקשווילי. בעבר החזיקה בשטח חברת "שיכון ובינוי" (בבעלותה של שרי אריסון) אך לאחר לחץ התושבים, נמכר השטח לחברת טריפל M.
בסמוך לשטח הפרטי בו אמורה לקום התחנה מצויים מגוון מפעלי מזון המשתמשים בכמויות גדולות של אמוניה למטרות קירור. מיכל האמוניה זה הוא השני בגדולו בישראל ומכיל 70 טון של אמוניה. מלבד האמוניה הנפיצה, טוענים המתנגדים כי עצם העובדה שאזור זה נמצא תחת טווח הטילים מדרום, מהווה סיכון עצום לתושבי האזור כולו. בהקשר זה יש לציין כי במרחק מאות מטרים ספורים משטח המחלוקת מצוי מרכז קניות הומה וכן כבישים ראשיים.
תושבי האזור התאגדו יחד עם מספר גופי סביבה שהגישו כאמור את אלפי ההתנגדויות בבקשה למנוע את הקמת התחנה בשטח אותו הם מגדירים כמסוכן. בנוסף, מציעים תושבי האזור מספר חלופות להקמת התחנה שלטענתם יבטלו את הגורם הסיכוני ויקרבו את שטח התחנה לרשת ההולכה של חברת החשמל ובכך למעשה ייחסכו סכומים גבוהים לחברת החשמל ולציבור בכלל.
במסמך ההתנגדות הרשמי שהגישו התושבים יחד עם עמותת נגב בר קיימא נכתב כי "הכוונה להקים תחנת כוח במיקום זה נגועה באי צדק חברתי-סביבתי חמור, ומהווה דוגמא להעדפת האינטרס הכלכלי של היזם ושיקולי פיתוח, על פני זכותם הבסיסית של תושבי הסביבה בכלל, ותושבי קריית מלאכי בפרט, לחיים, לבריאות ולאיכות סביבה". המתנגדים מוסיפים נדבך נוסף לטענותיהן הקשות וקובעים כי הסיבה המרכזית לבחירה במיקום בלתי מתאים זה להקמת התחנה, היא העובדה שליזם יש זיקה קניינית לקרקע עליה מתוכננת לקום התחנה, ועל כן הייתה זמינה לו למטרות הקמת תחנת הכוח.
למען הרחבת הטיעון מביאים המתנגדים את חוות הדעת של המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות. מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה מפנה אצבע מאשימה דווקא לחברת החשמל שמיהרה לאשר את הנקודה הגיאוגרפית במפה ככזו המתאימה להקמת התחנה. גם מנכ"ל משרד הבריאות מבהיר כי "אין להקים תחנת כוח בסמיכות לריכוזי אוכלוסייה מבלי שנקבל הוכחה ברורה לפיה לא קיים סיכון לאותה אוכלוסייה". אל הסתייגויותיהן של המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות הצטרפה גם הועדה המחוזית לתכנון ולבניה במחוז הדרום בישיבתה מיום 23.02.02 שהחליטה פה אחד להתנגד להקמת תחנת הכוח במיקום המתוכנן.
תגובת בעלי התחנה לדברים: ""תוכנית מפעל האנרגיה שיבולים הוגשה ואושרה להפקדה ועיון הציבור על ידי הוועדה לתשתיות לאומיות שבמשרד הפנים, לאחר שעמדה בכל אמות המידה שנקבעו על ידה ובהתאם לחוק. מפעל האנרגיה שיקום מול תימורים, הוא חלק מהמערך הבטוח של הגז הטבעי בישראל, ומוקם על בסיס התקנים המחמירים ביותר באירופה".
http://www.gas02.co.il