המועצה הארצית לתכנון ובניה קבעה כי 10 ק"מ מערבה לחופי חדרה וחבצלת השרון יוקמו מתקני קליטת הגז בים, זאת לצד המתקנים היבשתיים שיוקמו במקביל
נבחרו 2 יעדים ימיים להקמת מתקני הטיפול בגז
נבחרו 2 אתרים בריחוק של 10 ק"מ מחופי ישראל (חבצלת השרון וחדרה) בהם יוקמו אתרי הטיפול בגז הטבעי. ההחלטה התקבלה על ידי המועצה הארצית לתכנון ובנייה בראשות מנכ"ל משרד הפנים עמרם קלעג'י שבחנה מספר חלופות. מתקן זה יוקם במקביל למתקן קליטת הגז בעמק חפר, שם עתיד לקום המתקן היבשתי במקרה שהתנגדויות תשובי האזור לא יימנעו זאת ברגע האחרון.
המתקנים הימיים יקובעו לקרקעית הים בעומק של עד 100 מטרים ויכללו מתקנים לטיפול בגז בשטח של כ- 17 קמ"ר. מן המתקנים תועבר צנרת לכיוון חוף הים באזור בו יוקמו מתקני הטיפול המשלים בגז ביבשה. נציגי המועצה מסרו כי התוואי המדויק של הצנרת התת ימית תקבע בשלב מתן ההיתר בהתאם לשיקולים גיאופיזיים, ססמיים וסביבתיים.
ההחלטה התקבלה על בסיס שיקולים מערכתיים רבים וביניהם: שמירה על ערכי טבע ונוף, ביטחוניים, תפעוליים, ססמיים, אקולוגיים, מטאורולוגיים, אוקינוגרפיים, הנדסיים, כלכליים, מורכבות בצוע וזמינות מימוש. עתה יערך המשך בחינה ותכנון למתחמים שנבחרו כולל תסקיר השפעה על הסביבה.
חבל על הזמן של המתכננים, לא יוקמו מתקנים יבשתיים ורצוי להתחיל לתכנן פתרון רק על אסדות בים. תושבי עמק חפר יאבקו ויתנגדו בכל תוקף!!!
מתקני טיפול בגז רק בים !!!!
לא ניתן להם להפול שטחים פתוחים מהאחרונים שנותרו בארץ לאיזור תעשיה כבדה !!!
מצילים את הכרמל ! מנקים את הגז בים, מטה מאבק שער הכרמל
שאלה? האם יש סכנת זיהום לים או שזה תהליך נקי יחסית