על אף ירידה בביקושים מצד המערב, מדינות אופ"ק החליטו לשמר את קו הייצור על 30 מליון חביות ביום
באופ"ק מבהירים: לא נפחית כמות הייצור בשנה הבאה
בשנה הבאה לא יופחתו אחוזי ייצור הנפט מצד מדינות אופ"ק ואלו יעמדו, ממש כמו בשנה החולפת, על 30 מליון חביות נפט ליום. את הנתון הנוכחי סיפקו שרי המדינות החברות בארגון במסגרת ועידה שנחתמה אמש (ד') בוינה. השמירה על עתודות ייצור זהות לאלו של השנה החולפת נעשתה למרות הגברת קצב משמעותית של הפקת נפט בתחומי ארה"ב וזאת על רקע הגדלת הביקושים והצמיחה הערה בהודו ובסין.
בסוכנויות הידיעות מצויין כי על אף שמדובר בתקרה מוכרת שלא הפתיעה רבים, הרי שבפועל מיוצרות 31 מליון חביות מדי יום וזאת בשל העובדה שחלק מהמדינות החברות בארגון מייצרות מעט מעל התקרה המותרת להן. עם זאת, נציגי המדינות החברות הביעו חשש מההאטה הכללית במדינות המערב בשל המשברים הכלכליים של האיחוד האירופאי וארה"ב. "זה הולך להיות האתגר הגדול ביותר שלנו בשנת 2013" נכתב בהצהרה מטעם הארגון.
יש לציין כי מחירה הממוצע של חבית נפט על פי שקלול ממוצע שנעשה על ידי אופ"ק עומד כיום על מעל 100 דולר לחבית. מדובר במחיר גבוה במיוחד שמבהיר כי למרות הצריכה המופחתת של מדינות המערב, מצליח הנפט הגולמי לשמור על ערכו. "הם די מרוצים ממחירי הנפט כפי שהם כיום" אמר ביל פארן פרייס, המתמחה במודיעין לענייני נפט בראיון ל"בלומברג". בהמשך דבריו ציין פרייס כי ככל הנראה החברים באופ"ק נהנים מהגדרות הבלתי פורמליות של יעדי הייצור שלהם והם עתידים להמשיך בדרך זו גם בעתיד.
ומה באשר למצבה של איראן המוגבלת (מטעמי אמברגו) ביחס לשכנותיה העשירות? אם שואלים את רוזאם קאסמי, שר הנפט של איראן, נראה שהמצב לא רק עד כדי כך. "מצב השוק הוא טוב" אמר קאסמי "המחירים בסדר. לא גבוהים מדי אבל בסדר".
במקביל, מפרסמת סוכנות האנרגיה האמריקאית את תחזית ייצור הנפט של ארצות הברית לשנה הקרבה. הנתונים מראים כי בשנה הקרובה יופקו לא פחות מ-640 אלף חביות ביום, מה שיביא לסכום שנתי של 7.1 מליון חביות. זהו הסכום הגבוה ביותר שהופק בארה"ב מאז שנת 1992.