מפעלי "צבר" של החברה יוסבו לגז טבעי ויזנחו את השימוש בסולר ומזוט מזהמים ויקרים. עלות ההסבה הראשונית: 13 מליון ש"ח
"אסם" יהפוך למפעל המזון הראשון בארץ שיחובר לגז הטבעי
חברת "אסם" עתידה להשקיע כ-13 מליון ש"ח בהסבת מפעלי המזון והייצור שלה לגז טבעי. המפעל הראשון שיזכה להסבה זו הוא מפעל סלטי "צבר" בקריית מלאכי. החיבור לרשת הגז עתיד לחסוך לענקית המזון סכום משמעותי שיוזיל את עלויות צריכת האנרגיה בעשרות אחוזים.
למעשה, "צבר" יהיה מפעל המזון הראשון בארץ שיעבור הסבה לגז טבעי. החברה איתה חתמה "אסם" על הובלת הגז היא חברת "גז טבעי דרום" המאגדת בתוכה את אמישראגז, אלקו התקנות ושירותים וחמו-אהרון. לאחר חיבורו של מפעל "צבר" עתידים ב"אסם" להסב גם את מפעלי הייצור שלהם ביוקנעם, בבית השיטה ובמפעל מטרנה שבקיבוץ מעברות.
מאיר אימבר, משנה מנכ"ל לתפעול של קבוצת אסם מסר היום בעקבות העסקה כי "המעבר לשימוש בגז טבעי מאפשר התייעלות אנרגטית משמעותית לצד ייצור ידידותי לסביבה. בסך הכל הצריכה הצפויה של מפעלי אסם בקרית גת, קרית מלאכי ושדרות תסתכם בכ- 4 מיליון מ"ק של גז טבעי – המחליפים את השימוש במזוט ובדלקים נוזליים אחרים, מזהמים יותר ויקרים יותר".
כזכור, "אסם" חתמה על הסכם עם תחנת הכוח הפרטית "דוראד" במסגרתה תספק התחנה (שתבוסס על גז טבעי) חשמל מוזל לחברה במשך 12 שנה. תחנת הכוח עתידה להתחיל לייצר חשמל בפועל לקראת 2013 כאשר גורמים בחברה טוענים כי תחילת הפעילות אף עלולה להגיע מספר חודשים לפני כן. לקוחות נוספים של התחנה כוללים את מקורות, משרד הביטחון, כתר פלסטיק ועוד.