לאחר דין ודברים הגיעו נציגי "ים תטיס" וחברת החשמל להסכם במסגרתו תשלם השותפות 30 מליון דולר כפיצוי על הפחתת האספקה מהמאגר
נחתם הסכם פשרה בין שותפות ים תטיס לחברת החשמל
לאחר שחברת חשמל דרשה פיצוי בסך של כמיליארד ש"ח משותפות מאגר ים תטיס ("מרי בי") על אי אספקת גז בכמויות הנדרשות, מגיעים הצדדים לפשרה: בהודעה בורסאית ששוחררה אמש (ג') על ידי אבנר חיפושי נפט נכתב כי חברת החשמל תהיה זכאית לשלם מחיר מופחת מכמויות הגז שלא סופקו בסכום כולל של 15 מליון דולר ב-2012 ועוד 15 מליון דולר במהלך 2013. בסיכומו של חוזה, תשלם חברת החשמל סכום של 42 מליון דולר לשותפות (חובותיה של חח"י עבור הגז הנרכש) בעוד שהשותפות תחזיר לחח"י סכום של 30 מליון דולר.
בהמשך מסמך ההסכמה נכתב כי ברגע שתתחיל זרימת הגז ממאגר תמר (הצפי הוא למרץ 2013) תסתיים תסתיים אספקת הגז תחת הסכם 2009 , ואספקת הגז בהתאם להוראות הסכם 2002 תימשך עד לאספקת מלוא הכמות החוזית המוסכמת. במשך תקופה של שישה חודשים החל ממועד זרימת הגז ממאגר תמר, תהיה חברת החשמל זכאית לרכוש משותפי ים-תטיס כמות שעתית נוספת.
באם תחפוץ חברת החשמל לצרוך גז טבעי נוסף, מעבר לשעות הנוספות שנקבעו בחוזה, היא זכאית לעשות זאת אך תיאלץ לשלם לשותפי ים-תטיס מחיר השווה למחיר שנקבע בהסכם תמר לכמויות עודפות. עוד נכתב בהודעה כי "שותפי ים תטיס פועלים לביצוע הערכה עדכנית של היקף ההפקה הצפוי מהמאגרים מרי והפינקלס, וזאת על מנת לאמוד את היקף ההכנסות הצפוי מהם ביחס להתחייבויות ההסכמיות לאספקת גז ללקוחות פרוייקט ים- תטיס".
כזכור, חברת החשמל נמצאת זה זמן בדיונים מול שותפות ים תטיס בדרישה לפיצויים בשל זרימת גז מופחתת, מאז נותק זרם הגז המצרי. בעקבות שאיבה אינטנסיבית, ספג המאגר קריסות חוזרות ונשנות , דבר שהוביל להפחתת הזרם ואספקה של 20% מסך הביקושים של החברה. בעקבות המחסור בגז טבעי שאמור היה להגיע לחח"י נרשמו הפסדי עתק לחברה, שכן זו נאלצה לעבור לשימוש בסולר ומזוט היקרים באופן משמעותי מהגז שהובטח לה.