המועצה הארצית לתכנון ובנייה בחרה באתר חגית ומט"ש מרץ בעמק חפר כחלופות יבשתיות להקמת מתקן קבלת הגז בנוסף לטיפול בגז במתקן ימי
עמק חפר ו"חגית" יאכלסו את מתקני קבלת הגז
המועצה הארצית לתכנון ובנייה בחרה היום באתר חגית ומט"ש מרץ בעמק חפר כחלופות יבשתיות להקמת מתקן קבלת הגז וזאת בנוסף לטיפול בגז במתקן ימי. בסופו של תהליך יבחרו 2 אתרים ימיים ושני אתרים יבשתיים לטיפול בגז טבעי, כך שתהייה אמינות באספקה לצרכנים
אתר חגית היה האתר עליו המליצו אנשי מועצת חוף הכרמל כחלופה לאתרים שהוצעו על ידי משרד האנרגיה בעין איילה וחוף דור. עם זאת, אנשי ענק חפר נותרו מובסים בתהליך ההחלטות וקוראים לבטל את ההחלטה אותה הם מכנים שערורייתית.
רני אידן, ראש מועצת עמק חפר אמר היום כי "החלטת הוועדה הארצית היא החלטה אומללה שהתקבלה למרות התנגדות של המשרד לאיכות הסביבה והגורמים הסביבתיים שטוענים שיש בהחלטה זו פגיעה סביבתית קשה בתושבי עמק חפר. כראש מועצה אין בכוונתי לעבור על כך בשתיקה. כבר שבועות אני מבקש פגישה עם שר האנרגיה והמים אשר בוחר להתעלם מפנייתי באופן מופגן. אנו מתכוונים לנהל מאבק גדול על מנת לבטל החלטה זו.
מנגד, אנשי מועצת חוף הכרמל הביעו סיפוק גדול מהחלטת המועצה. איציק בקיש, יו"ר מטה המאבק חוף כרמל: אמר כי "זהו הישג יוצא מן הכלל, רוב מכריע של חברי המועצה הארצית תמך בחלופה אותה הצענו. 3 שנים של מאבק ציבורי הביאו את תושבי חוף הכרמל להמשיך ולחיות בביטחון והרחק מהחשש של מתקן גז טבעי מסוכן". "החלטת המועצה הארצית מהווה ציון דרך בהליכי התכנון של ישראל, הוכח כי ניתן להקים מתקנים עתירי סיכון לצד הצורך בהגנה על ביטחון התושבים ואיכות הסביבה".
למועצה הוצגו חמשת החלופות היבשתיות, שנבחרו מבין 25 אתרים שהוצעו. במקביל בסוף 2012 יבחרו 2 אתרים ימיים מבין 6 חלופות שהוצעו. החלופות היבשתיות שנבחנו הם: דור צפון, עין אילה, חגית מזרח, מט"ש מרץ ומט"ש חדרה.
המועצה שמעה את הגורמים הרלוונטיים בנושא, המתכננים, המשרד להגנת הסביבה ונציגי התושבים באזור ובחנה את החלופות בהתאם למגוון רחב של שיקולים, ביניהם: מרחק מהים, עלויות, קיום תשתיות צנרת הולכת גז, צמצום הפגיעה בסביבה, שמירה על ייעוד הקרקע ואפשרויות פיתוח עתידיות וכד'.