כיום מופקים 240 ג'יגה וואט של אנרגיית רוח בעולם. עד לשנת 2020, צפוי הנתח לעלות להפסק של 6% מהתצרוכת העולמית
"אנרגיית הרוח תוכל להוות 20% מתצרוכת החשמל העולמית עד 2030"
ארגון גרינפיס והמועצה העולמית לאנרגיית רוח (GWEO) פרסמו הבוקר,(ד') את הדו"ח הדו-שנתי בנושא של תחזית אנרגיית הרוח. הדו"ח "תחזית אנרגיית הרוח העולמית" מלמד כי אנרגיית הרוח בשנת 2020 תוכל לספק עד 12% מצריכת החשמל העולמית, תייצר 1.4 מיליון מקומות עבודה ותפחית את פליטת גזי החממה ב- 1.5 טון בשנה. עד שנת 2030, אנרגית הרוח יכולה להכפיל עצמה ולספק יותר מ-20% מתצרוכת החשמל העולמית.
הדו"ח מציג תחזיות שונות לתעשיית הרוח, על בסיס תרחישים מגוונים אל מול הצפי לדרישה בחשמל ועושה זאת בהתאם לשלוש תחנות זמן: 2020, 2030, ו-2050. הדו"ח מציין עוד כי מעבר לעובדה שאנרגיית הרוח היא כלי להפחתה של פליטת גזי חממה, היא גם לא עושה שימוש במים שפירים בייצור חשמל (בדומה לאנרגיה סולארית), מה שהופך אותה לאופציה אטרקטיבית בעולם שבו יש מחסור במים. מומחה האנרגיה של גרינפיס, סוואן טסקה הוסיף ואמר כי "החזון של דו"ח אנרגיית הרוח העולמי מראה שהתעשייה יכולה להעסיק 2.1 מיליון איש עד שנת 2020, פי שלוש מהיום, בתנאי שתהיה תמיכה במדיניות נכונה".
על פי הדו"ח, מתקנים של אנרגית הרוח בעולם הפיקו בסוף שנה שעברה 240 ג'יגה וואט, והתעשייה יכולה לגדול בעוד לפחות 40 ג'יגה וואט בשנת 2012. עד שנת 2020, לפי התסריטים של הרשות לאנרגיה בינלאומית (IEA), יכולת היצור תגיע ל-587 ג'יגה וואט, ותספק 6% מתוצרת החשמל העולמית. התסריט המתון של המועצה הגלובלית לאנרגית הרוח מעריך אף שהמספר יכול להגיע ל-759 ג'יגה וואט ולספק 7.7%-8.3% מצריכת החשמל העולמית. התסריט האופטימי מדבר על הספק של 1,100 ג'יגה וואט עד 2020, שהינם 11.7%-12.6% מצריכת החשמל העולמית, ולחסוך 1.7 מיליארד טון של פליטת גזי חממה, כל זאת בזכות מדיניות אנרגיה נכונה.
הילה קרופסקי, מנהלת קמפיין האנרגיה בגרינפיס: "הטכנולוגיות להפקת אנרגיה ממקורות מתחדשים מתפתחות ומתקדמות בקצב מהיר. פוטנציאל ניצול אנרגית הרוח הוא דוגמא מצוינת לכך. מדינת ישראל חייבת להשכיל להטמיע בהקדם השימוש במקורות מתחדשים שיתרום לעצמאות אנרגטית, לביטחון וגם לתעסוקה ולכלכלה. אנרגיית הרוח היא תחרותית גם בשווקים שבהם היא מתחרה במקורות אנרגיה מסורתיים שמקבלים סבסוד ממשלתי. היתרונות שלה לחברה ולסביבה ברורים: אפס זיהום פחמני, אפס שימוש במים ואפס זיהום של מים או אוויר. התנאי החשוב ביותר להצלחה של תעשייה זו היא מדיניות ארוכת טווח ויציבה, שמעבירה מסר ברור למשקיעים".
אל תבלבלו את אנשי האוצר ורשות החשמל עם עובדות.
הם עדיין עסוקים בלשסות את אנשי הרוח ואנשי הסולארי זה בזה במריבה על 300 מגה, למרות ש-2 הטכנולוגיות בישראל יותר זולות מחשמל קונבנציונלי.