שר התמ"ת, שלום שמחון, שלח מכתב לראש הממשלה והפציר בו שלא לאשר ייצוא הגז בכמויות עליהן המליץ צמח. כמו כן קרא להשאיר את הגז לטובת המשק הישראלי לחמישים השנים הבאות
שר התמ"ת: לא להעביר מסקנות צמח לפני הבחירות
שר התמ"ת, שלום שמחון, מצטרף לשר להגנת הסביבה ולראש האופוזיציה, שלי יחימוביץ' ודורש שלא לאשר את מסקנות ועדת צמח לפני הבחירות. במכתב ששיגר שמחון בשבוע שעבר לראש הממשלה נכתב כי השר רואה בצער את העובדה שלא לקח חלק בועדה עצמה ומוסיף כי הוא ומשרדו מכירים בחשיבות ייצוא הגז אך סבורים כי זה צריך להספיק לצורכי המשק המקומי למשך 50 שנה ולא ל-25 שנה, כפי שקבע הדו"ח.
"איני מקבל את הטענה כי יצוא משתלם יותר לישראל משום שמחירי הגז הטבעי הנוזלי בעולם גבוהים יותר" כתב שמחון לנתניהו "עם כל הכבוד לתגליות בישראל, אנו עדיין שחקן זניח על מנת לקבוע את רמות המחירים בשווקי היעד, שווקים שבשלב זה אינם ברורים אף הם". כמו כן, מצהיר השר שמחון כי עתודות הגז הברורות שנמצאו עד כה עומדות בסך הכול על 270 BCM כאשר שאר העתודות בלוויתן ובשדות הנוספיפ עדיין לא התבררו כעתודות הניתנות להפקה בפועל.
בהמשך דבריו ממליץ שמחון לאשר לייצוא שלא יעלה על 350 BCM (וזאת בניגוד להמלצות שקבעו סף של 500 BCM) ורק במקרה שיימצאו עתודות גז מוכחות בעתיד, יגדל סכום עתודות הייצוא. באשר לשימושי הגז הטבעי בתעשייה, כותב שמחון כי מנכ"ל משרד האנרגיה לא לקח בחשבון שימושים נוספים בגז טבעי דוגמת ייצור אתנול, אמוניה ואולפינים, המהווים חומרי בסיס חשובים עבור התעשייה הישראלית.
בסיומו של המכתב כותב שמחון כי "משרדנו סבור שיצוא גז טבעי הוא כורח המציאות , כזה שעשוי להוות מנוע מנוע צמיחה חשוב למשק הישראלי. יחד עם זאת, סבורני שיש לקבל החלטות מעין אלו בכובד ראש ולקבוע מדיניות ממשלתית כוללת וברורה שתיצור וודאות ארוכת שנים עבור המשקיעים והיזמים בתחום".
יצויין בזאת כי בימים אלו מופעלים לחצים גדולים על ידי חברות האנרגיה הגדולות שמבקשות להעביר את מסקנות ועדת צמח עוד בטרם הבחירות. עם זאת, גורמים בשוק ההון המתמחים באנרגיה סבורים כי ככל הנראה, המסקנות לא יוכלו לקבל את אישור הממשלה בטרם יינתנו תוצאות הבחירות. עיכוב זה באישור המסקנות צפוי לעכב את הגעת המשקיע הגדול והחיצוני של שדה "לוויתן" וזאת בשל אי הבהירות הרגולטורית בתחום.